Senatul decide dacă românii vor avea încă trei zile libere

[] []

22 oct 2013 / 13:22
Salveaza PDF Comentarii
Calendar
Calendar

Comisia de Muncă a Senatului ia în dezbatere, marți, trei proiecte de lege iniţiate de aleşii USL care vizează acordarea altor zile libere pentru angajaţi.

O iniţiativă legislativă propusă de senatorul liberal Puiu Haşotti vizează declararea zilei de 10 Mai (Ziua Regalităţii) sărbătoare naţională.

Ideea ca ziua de 10 mai să fie o a doua sărbătoare naţională, după ziua de 1 Decembrie, a fost agreată şi de preşedintele PNL, Crin Antonescu. Întrebat, cu ceva timp în urmă, dacă ar milita pentru ca data de 10 mai să devină zi naţională, liderul PNL a răspuns: "Nu în locul celei de 1 Decembrie, dar, sub o formă sau alta, alături de cea de 1 Decembrie cred că putem să luăm în serios o asemenea propunere."

O altă propunere legislativă susţine "instituirea celei de-a treia zi de Paşte drept sărbătoare legală în care nu se lucrează".

În plus, pe ordinea de zi se află şi Propunerea legislativă privind modificarea art.139 alin.1 din Legea nr.53/2003, codul muncii, prin care se doreşte ca 21 mai, Ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, să fie declarată, şi ea, sărbătoare legală.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26