Senatul SUA a respins o reformă ce limita puterile NSA

Senatul Congresului SUA a respins, sâmbătă, pentru a doua oară în acest an, un proiect de reformă ce viza limitarea capacității NSA de a colecta date în Statele Unite ale Americii.

Camera Reprezentanţilor votase pe 13 mai această reformă. Democraţii şi republicanii au votat în acelaşi sens, în scopul de a limita puterile NSA.

Dar Senatul n-a reuşit să adopte proiectul. Cu 57 de voturi "pentru" și 42 de voturi "împotrivă", au mai lipsit 3 voturi pentru ca proiectul de reformă să fie adoptat.

După vot, senatorii au dezbătut o prelungire cu două luni care permite reautorizarea colectării de date telefonice și alte dispoziții din "Patriot Act" care vor expira la 1 iunie, dacă până atunci Congresul nu va acționa.

Senatul n-a reușit să voteze nici această dispoziție, pentru că nu a strâns 60 de voturi.

Ce este "Patriot Act"

"Patriot Act" este o lege antiterorism dată după atentatele de la World Trade Center din anul 2001.

FBI a recunoscut, recent, că "Patriot Act" nu se poate lăuda cu niciun succes răsunător, deşi agenţiile guvernamentale au colectat în perioada 2004-2009 de trei ori mai multe date decât în anii precedenţi.

Noile informaţii sunt folosite ca muniţie de americanii care solicită eliminarea Secţiunii 215, utilizată ca bază legală pentru înregistrarea convorbirilor telefonice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel