Șeful interimar al Pentagonului renunță la funcție

Donald Trump
Donald Trump

Șeful interimar al Pentagonului renunță la funcție.

Preşedintele Donald Trump a anunţat că Patrick Shanahan, şeful interimar al Pentagonului, nu mai doreşte să continue în fruntea departamentului american al Apărării.

"În urmă cu un an, fostul secretar american al Apărării s-a retras din funcţie şi a demisionat, aducând acuzaţii grave la adresa preşedintelui american (...) Surse din administraţia americană citate de Politico afirma că şi interimarul şefului Pentagonului se va retrage", a spus Radu Tudor, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

Nou ministru interimar al apărării

Ministrul interimar al apărării Patrick Shanahan, care a făcut o muncă minunată, a decis să renunţe la procesul de confirmare (ca ministru deplin) pentru a consacra mai mult timp familiei sale", a notat Trump pe contul său de Twitter.

"Îi mulţumesc lui Pat (Patrick) pentru excelenta sa muncă şi îl voi numi pe secretarul armatei, Mark Esper, drept nou ministru interimar al apărării", a mai notat Donald Trump.

Fost numărul doi al Departamentului Apărării, Patrick Shanahan, 56 de ani, a fost numit ministru interimar după demisia neaşteptată a lui Jim Mattis la sfârşitul lui decembrie 2018, pe fondul profundelor dezacorduri cu Donald Trump, în special privind retragerea trupelor americane din Siria. Prin urmare, de la începutul anului Pentagonul nu a fost condus de un ministru confirmat de Senat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel