Șeful grupării Hamas merge în Turcia. Întrevedere cu președintele Erdogan

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Va avea loc o întâlnire între șeful Hamas, Ismail Haniyeh, și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Ismail Haniyeh, șeful mişcării islamiste palestiniene Hamas, se va întâlnit la sfârșitul săptămânii cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în Turcia, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

”Liderul cauzei palestiniene va fi invitatul meu în acest weekend”, a declarat Erdogan în faţa deputaţilor partidului său AKP. Întrevederea va avea loc sâmbătă la palatul Dolmabahce, la Istanbul, potrivit canalului de televiziune privat NTV.

Președintele Turciei a prezentat pe 10 aprilie condoleanţe şefului Hamas, pentru cei trei fii şi patru nepoţi care au fost ucişi în Fâşia Gaza într-un atac revendicat de Israel, atac care a avut loc la şase luni de la declanşarea războiului dintre Israel şi Hamas.

Negocierile nu avansează

Prim-ministrul Qatarului, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, a afirmat că negocierile menite să pună capăt ostilităţilor în Fâşia Gaza şi să ducă la eliberarea ostaticilor israelieni ”bat pasul pe loc”.

Foto: Agerpres

Ultima întâlnire care a avut loc între Erdogan şi Haniyeh în Turcia a fost în vara lui 2023. Atunci, șeful mişcării islamiste palestiniene Hamas a fost primit la palatul prezidenţial din Ankara pe 26 iulie, în acelaşi timp cu preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel