Șef nou la IPJ Arad, după moartea lui Ioan Crișan

IPJ Arad are un nou șef. Acesta a mai condus instituția înainte să fie detașat la Vaslui.

Potrivit Antena 3, IPJ Arad are un nou șef, după eliminarea afaceristului Ioan Crișan. La  mai puțin de o săptămână de la crima din Arad, un comisar-șef care a mai ocupat această funcția, dar a fost detașat la Vaslui pe motiv că șeful său de cabinet ar fi avut legături cu traficanții de țigări, s-a întors în vestul țării. 

În această dimineață, chestorul Eduard Mirițescu l-a adus înapoi la Inspectoratul de Poliție Județeană Arad pe Ioan Tamaș, fostul comandat. Anul trecut, fusese detașat la IPJ Vaslui. Ulterior, acesta a fost detașat în Capitală, iar astăzi a fost numit, din nou, șef al IPJ Arad. Surse apropiate anchetei vin și afirmă că era nevoie de aducerea lui Ioan Tamaș pentru că știe foarte multe lucruri legate de problemele din zonă.

Profilerul FBI Mihaela Brooks, despre cazul Arad

Profilerul FBI Mihaela Brooks consideră că 'cel care a fabricat bomba este un profesionist' și 'fiecare țară are specialiști pe acest domeniu.'

Ea a amintit de faptul că 'sunt mulți în zona Albania și Serbia, unde poliția a descoperit un adevărat depozit de arme și muniție.'

Potrivit celor spuse de profilerul FBI, 'pentru o grupare de crimă organizată, nicio sumă nu este prea mare pentru punerea la cale a unei asemenea operațiuni. Prețul unor dispozitive diferă în funcție de cantitatea și complexitatea lor, iar suma este aproape infimă.'

Mihaela Brooks a atras apoi atenția că 'familia victimei poate fi și ea țintă' și că 'nu putem elimia nicio variantă.'

De asemenea, profilerul FBI a amintit de zvonurile din presă potrivit cărora afaceristului Ioan Crișan i-au fost furați 100.000 de euro.

'Se spune că i-au fost furați 100.000 de euro cash. Cum de nu a reclamat el la poliție acest furt, dar în presă se știe.', a adăugat ea (citește continuarea AICI).

"În interiorul maşinii s-ar fi găsit urme de explozibil"

"Am informaţii de ultimă oră, pe surse, de la anchetatori. Teoria, în momentul de faţă, este că bomba a fost plasată în interior. Din acest motiv, la explozie, s-au deschis uşile maşinii şi a sărit plafonul. Nu a fost plasată sub maşină. În interiorul maşinii s-ar fi găsit urme de explozibil. Maşina avea cutie automată, adusă special din SUA pentru omul de afaceri. Nu se putea deschide cu o copie de chei sau cu altceva.

Se merge pe două ipoteze. 1. Fie, cineva, un apropiat al său care avea acces în maşină a plasat această bombă când era cu el, ori într-un anumit moment - se poate întâmpla, dacă ai acces la mașina cuiva, să găsești acea fereastră, acea oportunitate pentru a plasa aşa ceva. 2. Fie, cineva a intervenit când maşina a stat parcată timp de zece zile în hala firmei", anunța Mihai Gâdea, ieri seară, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel