Sediu Agenția Europeană a Medicamentului. Slovacia, critici dure

Criteriile pentru transferul sediului instituțiilor Uniunii Europene din Marea Britanie au fost încălcate, a acuzat miercuri premierul slovac Robert Fico, în reacție la eșecul candidaturii țării sale pentru a găzdui Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Orașul olandez Amsterdam a fost desemnat, luni seară, după trei runde de vot, pentru a găzdui sediul EMA, care va trebui să fie mutat de la Londra în perspectiva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Bratislava, considerată la un moment dat favorită, a fost eliminată din prima rundă de vot.

Robert Fico a calificat faptul că EMA va fi găzduită de Amsterdam și nu de unul din noile state membre ale Uniunii drept un exemplu recent de încălcare a criteriilor stabilite de UE. "Au fost stabilite criterii clare privind relocarea agențiilor din Marea Britanie pe continentul european. Aceste criterii au fost ignorate complet, iar jucătorii mari au făcut ce-au vrut cu cei mici", a afirmat premierul slovac într-un discurs rostit la o conferință pe teme energetice.

"Astăzi este absolut clar că vor mai fi chestiuni care vor diviza UE. Regret foarte mult acest lucru și trebuie să discutăm aceste probleme în UE într-un mod cât de poate de deschis", a mai spus Fico.

La rândul său, vicepremierul și ministrul de interne Robert Kalinak a declarat miercuri, după ședința de guvern, că acest vot reflectă "o atitudine foarte ciudată" și că Bratislava nu este deloc mulțumită de acest rezultat, amintind că "există un proverb rusesc care spune 'am vrut să facem lucrurile cât mai bine, dar a ieșit ca de obicei' ", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel