Ședință cu scântei la PDL: Conducerea partidului, la un pas de a fi decapitată

boc-blaga-videanu
boc-blaga-videanu

Conducerea PDL ar putea fi decapitată astăzi,  în urma şedinţei Colegiului Director al partidului. Scaunele greilor din Modrogan se clatină, în urma dezastrului de la alegerile locale de duminică.

Colegiul Director al PDL, care se va întruni, joi, de la ora 11,00, va discuta eșecul alegerilor locale. Nume grele din PDL ar putea cădea în urma acestei ședințe,iar măsurile  care vor fi luate să mai poată salva ceva din partid până la alegerile din noiembrie.

Tonul schimbării l-a dat senatorul Radu Berceanu, care după aflarea rezultatelor de duminică a cerut vehement plecarea lui Emil Boc de la conducerea partidului, dar și a întregii conduceri din Modrogan, și organizarea unui congres între Ziua Americii și Ziua Franței, după cum s-a exprimat acesta.

Pe de altă parte, Vasile Blaga a afirmat că punctele divergente din partid ar trebui discutate în partid și nu în afara acestuia. Președintele Senatului va prelua și șefia organizației PDL București, după demisia Elenei Udrea, fapt ce pentru senatorul Radu F. Alexandru o consideră o mare greșeală, deoarece Blaga ar trebui să se ocupe de campania pentru alegerile parlamentare din toamnă. Totuși potrivit De Ce News, Vasile Blaga ar putea chiar prelua conducerea partidului.

Conform unor surse din PDL, Radu Berceanu ar avea susținerea majorității senatorilor PDL pentru scoaterea lui Boc de la conducerea partidului și din această cauză acesta a și declanșat campania agresivă la adresa liderilor PDL din ultimele zile.

Adriean Videanu a fost reţinut în declaraţii. "Având în vedere votul politic de aproximativ 23,8%, având în vedere cei aproximativ 800 de primari cu care PDL a câştigat, cred că ceea ce-i trebuie acum PDL-ului este să-şi asume greşelile pentru care a fost sancţionat de electorat şi să intre în dispozitivul de campanie pentru alegerile parlamentare şi să revină la guvernare!"

 Împotriva campaniei de denigrare și de schimbare din PDL s-a aşezat  Sever Voinescu. "Loserii cer demisia celor care au câştigat. Cum, din păcate, cei dintâi sunt mult mai mulţi decât cei din urmă, corul lor pare dominant."

Oricum, față de toate cele relatate, ședința Colegiul Director de la PDL nu se anunță una liniștită, mai ales că potrivit informațiilor care circulă după demisia Soriunei Plăcintă, alți cinci parlamentari PDL vor mai părăsi partidul pentru a trece la PNL sau PSD.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel