EXCLUSIV  Secretul pielii frumoase a fost dezvăluit! Ioana Marinescu, PLUSH BIO: Un ten hidratat şi luminos te face vedeta plajei

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Cel de-al doilea episod din seria emisiunilor educative despre frumusețe vine cu informaţii noi despre îngrijirea corectă a pielii în sezonul cald de la Ioana Marinescu, farmacist şi fondator PLUSH BIO.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a vorbit la Spectacola, despre rutina de îngrijire a tenului în sezonul cald:

"E bine să ne pregătim dinaintea concediului. E foarte important este să respectăm pielea corpului la fel ca şi pielea feţei, în mod special în perioada caldă, pentru că se va deshidrata. Şi, de ce nu, pentru că trebuie să fim vedeta plajei! O piele sănătoasă înseamnă să nu fie aspră, să nu fie rugoasă ci elastică şi tonică şi, dacă se poate, şi puţin bronzată. Doar că expunerea la soare trebuie să fie făcută înţelept, cu moderaţie. Pentru că fotoîmbătrânirea este una dintre problemele majore pe care le aduce trecerea de la un an la altul. E nevoie să îngrijim pielea, în special vara, prin adiţie de creme care să hidrateze, să hrănească, pentru că soarele e un inamic de temut. Să nu uităm de antioxidanţi. Antioxidanţii sunt nişte "mici luptători" cu radiaţiile solare, practic stimulează pielea să se protejeze singură. Aceşti antioxidanţi trebuie, şi ei, aduşi pe piele. E important şi să avem un control al sebumului. Din cauza căldurii, tenul este obligat să secrete mai mult sebum decât de obicei. Şi atunci trebuie, cumva, să controlăm şi această secreţie de sebum pentru că un dezechilibru poate să usuce prematur pielea."

Scrubul, esenţial pentru un bronz perfect

"Înainte să plecăm în vacanţă, esenţial este să facem scrub pentru eliminarea celulelor moarte. La genunchi şi coate, unde pielea se usucă uşor, trebuie făcut un scrub mai intens. Decolteul, spatele, de asemenea, trebuie exfoliat foarte bine şi, evident, pielea feţei, cu două tipuri de exfolianţi. N-aş folosi acelaşi exfoliant şi pe corp şi pe faţă niciodată pentru că particulele pentru corp ar trebui să fie ceva mai mari iar pentru faţă trebuie să facem scrubul dedicat, pentru tenurile delicate, deshidratate. Dar dacă tenul este puţin mai îngroşat, putem să folosim un scrub cu cărbune activ. Are particule de lavă vulcanică care înglobează toate impurităţile de pe pielea feţei şi ajută la controlul punctelor negre şi al porilor dilataţi, clar ajută şi la bronzarea uniformă" a explicat Marinescu, fondator PLUSH BIO.

Ioana Marinescu a mai vorbit şi despre produsele care nu trebuie să lipsească din geanta de plajă, despre îngrijirea specială a tenului matur, a dat instrucţiuni despre cum trebuie folosiţi retinoizii vara şi ce efecte au asupra pielii dar şi care sunt diferenţele între cremele DD, CC, cremele cu protecție solară și fondurile de ten.

Mai multe informaţii aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel