EXCLUSIV  Secetă în România. Daniel Alexandru, specialist: Din păcate…

Rodica Mitu / 13 feb 2019 / 09:11 Salveaza PDF Comentarii
Agricultură
Agricultură

Daniel Alexandru, șeful laboratorului Agrometeorologie din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat, într-un interviu pentru DCNews, că nu se mai poate vorbi de o anumită zonă ca fiind mai predispusă la secetă.

„Din păcate, fenomenul de secetă, care era preponderent specific zonei de sud, sud-est, s-a extins foarte mult și către nord. În ultimii doi, trei ani, excepție face anul trecut, fenomenul de secetă a evoluat ca extindere. S-a extins pe parcursul verii. Nu mai putem vorbi de o zonă mai predispusă la secetă, pentru că acest fenomen intervine pentru condițiile respective. Pentru că, indiferent unde ar fi zona în care se manifestă, se adaptează condițiilor de acolo", a declarat Daniel Alexandru.

„Seceta e de mai multe tipuri. Există o secetă atmosferică, caracterizată prin lipsă de precipitații și temperaturi ridicate. Există o secetă a solului în care pământul este uscat. Și mai este seceta hidrologică, care intervine în situația în care temperaturile ridicate și lipsa de precipitații creează reducerea debitelor râurilor dintr-o țară. În agricultură, facem referință la seceta solului. Are implicațiile cele mai mari", a precizat specialistul la DCNews.

 

Răspunsul complet, mai jos:

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27