Sebastian Kurz, victorie în alegerile anticipate în Austria

Sebastian Kurz
Sebastian Kurz

Partidul Poporului (OeVP), condus de fostul cancelar Sebastian Kurz, este câştigătorul detaşat al alegerilor parlamentare anticipate din Austria, arată o proiecţie pe baza unei numărători parţiale a voturilor, duminică, la scurt timp după închiderea urnelor la ora 17.00.

Conform unei prognozei SORA pentru televiziunea ORF, preluată de Reuters, OeVP (dreapta) urmează să obţină 37,2% din voturi, Partidul Social Democrat - 22%, Partidul Libertăţii (FPOe, extremă draptă) - 16%, Verzii - 14,3%, iar Neos (liberal) 7,4%.

Marja de eroare a proiecţiei este de 1,8%.

AFP observă că electoratul austriac a sancţionat FPOe, care a pierdut aproximativ 10% din voturile obţinute la alegerile precedente după scandalul "Ibizagate" din mai, când a apărut o înregistrare video cu liderul de atunci al partidului, vicecancelarul Heinz-ChristianStrache; acesta fusese filmat cu o cameră ascunsă într-o vilă din Ibiza, în 2017, promiţând contracte publice în schimbul sprijinului electoral pe care i l-ar fi acordat o pretinsă nepoată a unui oligarh rus.

În urma dezvăluirilor, guvernul de coaliţie format de OeVP şi FPOe sub conducerea lui de Kurz a fost înlăturat de la putere, după numai un an şi jumătate de la alegeri, printr-o moţiune de cenzură.

Conform prognozei, OeVP a obţinut acum cu aproape 6% mai mult decât în 2017 şi este foarte probabil ca Sebastian Kurz să obţină un nou mandat de cancelar.

Verzii au avansat şi ei, de la mai puţin de 4% în urmă cu doi ani, când nu au trecut de pragul de reprezentare în parlamentul de la Viena.


sursa foto https://www.dailymail.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel