Se cere DEMISIA lui Joseph Borell, șeful diplomației europene

Se cere DEMISIA lui Joseph Borell, șeful diplomației europene  /  Sursă foto: Pixbay
Se cere DEMISIA lui Joseph Borell, șeful diplomației europene / Sursă foto: Pixbay

Un grup de 55 de europarlamentari îi cer demisia şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Un grup de 55 de europarlamentari îi demisia şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell. Într-o scrisoare adresată preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, parlamentarii, printre care şi câţiva din România (Eugen Tomac, marian-Jean Marinescu, Nicolae Ștefănuță, Siegfried Mureșan, Dragoș Pîslaru, Ramona Strugariu, Dragoș Tudorache, Gheorghe Falcă și Vlad Gheorghe), îl acuză pe Borrell că nu ar fi apărat interesele UE în timpul vizitei sale la Moscova (vezi AICI).

Potrivit semnatarilor, oficialul, care s-a întâlnit săptămâna trecută cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pentru a discuta despre relaţiile dintre UE şi Rusia, după otrăvirea şi reţinerea activistului rus Alexei Navalnîi, a tăcut atunci când Lavrov a spus că UE este "un partener de neîncredere". Mai mult, eurodparlamentarii îl acuză pe Borrell că a ratat ocazia de a transmite un semnal clar punând capăt vizitei în momentul în care ruşii au expulzat trei diplomaţi europeni.

Europarlamentarii susţin că Josep Borrell ar fi mers la Moscova din proprie iniţiativă, lucru negat de reprezentanţii Comisiei Europene, iar vizita sa ar fi dus la umilirea UE. În ciuda solicitărilor de a fi demis, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că Josep Borrell se bucură de sprijinul deplin al Ursulei von der Leyen, precizează Publika.

VEZI ȘI: Diplomați EXPULZAȚI din Federația Rusă. Vlășceanu: Uniunea Europeană a fost UMILITĂ. Moscova discută doar cu statele naționale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel