Screening gratuit, măsuri profilactice pentru copii. Cererea unui deputat PSD

 foto ilustrativ
foto ilustrativ

 Deputatul social-democrat Costel Lupaşcu a solicitat, miercuri, Guvernului, să adopte cât mai rapid măsurile prin care să demareze programul de screening gratuit şi, în acelaşi timp, să ia măsuri profilactice pentru depistarea afecţiunilor medicale cu debut precoce pentru copiii între cinci şi 14 ani. 

Potrivit unui comunicat de presă al parlamentarului Partidului Social Democrat (PSD), interesul pentru sănătatea copiilor şi tinerilor trebuie să se regăsească în toate cele trei arii strategice desemnate ca priorităţi naţionale în sectorul de sănătate. 

"Sănătatea gravidei şi copilului constituie în orice societate civilizată o prioritate de sănătate publică", a afirmat parlamentarul PSD. 

Totodată, el a subliniat că, "în ceea ce priveşte copiii, cea mai bună strategie pe care trebuie să o urmeze Guvernul este dezvoltarea programelor profilactice la nivel local". 

"Aici vorbim de consultaţii medicale preventive pentru depistarea afecţiunilor cu debut precoce: între cinci şi 14 ani la medicină dentară, diabet, boli de nutriţie şi metabolism. Însă pentru a pune în funcţiune un astfel de mecanism trebuie demarat un amplu program pentru dotarea cabinetelor medicilor de familie şi dezvoltarea cabinetelor medicale şcolare, inclusiv a celor stomatologice", a precizat Costel Lupaşcu, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel