EXCLUSIV  Scor parlamentare 2020 și ALIANȚE. Bogdan Teodorescu: ”Acesta e mesajul care curge ca un torent”

Bogdan Teodorescu a explicat care este adevăratul război de la alegerile parlamentare din 6 decembrie, în emisiunea „Ce se întâmplă”, cu Răzvan Dumitrescu și Bogdan Chirieac.

„Scorul alegerilor contează mai mult decât locul”, a argumentat scriitorul și jurnalistul Bogdan Teodorescu. „Dacă Partidul Național Liberal are dublu față de USR, să zicem, și e pe locul doi față de PSD, e una. Dacă PNL este pe primul loc, în fața PSD, dar USR este foarte aproape, e alta”.

„Cel mai important lucru la acest moment nu este dinamica PSD - PNL îndrăznesc să afirm, este dinamica PNL - USR”, a explicat jurnalistul, în emisiunea EXCLUSIVĂ de la DC NEWS. „Dacă ne uităm un pic la discursul public din ultima perioadă, vedeți că cei doi combatanți pe zona de dreapta, unde-l adăugăm și pe al treimea mini-combatant, mă refer la PMP, fiecare dă niște mesaje cu subtext”.

Diferența de abordare dintre PNL și USR

„PNL spune în permanență că se va alia cu USR, dar preferă alianță cu UDMR și PMP. Acesta este un prim mesaj care curge ca un torent din toate comunicările PNL.

USR spune că s-ar alia mai în scârbă cu PNL pentru că este un partid nereformat care n-are niciun merit și oricum vor dicta prim-ministrul și Ministerele care contează drept condiție de guvernare”, a continuat Teodorescu.

„Aceste două mesaje sunt evident mesaje de mobilizare ale propriului electorat. Încerc să traduc ce zice PNL: «Prieteni, dacă voi vreți să nu-i aveți pe USR-iști în gât cu toate Ministerele importante, ieșiți și votați». USR-iștii spun: «Dacă vreți să avem toate ministerele importante, eventual și premierul, frați USR-iști, veniți la vot să-i încurcăm pe PNL».

De aceea îndrăznesc să vă afirm că cea mai importantă dezbatere la care asistăm acum nu este PSD – PNL, ci este USR-PLUS – PNL. De fapt, jocul se face cu o țintă falsă. Și PNL, și USR trebuie să explice că ei se bat cu PSD, că altfel nu se justifică în fața electoratului”, a conchis Bogdan Teodorescu.

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a revenit la DCNews.ro și la DCNewsTV.ro cu o emisiune explozivă: „Ce se întâmplă?”.

Va fi transmisiune săptămânală, în direct, care va răspunde celor mai arzătoare întrebări ale telespectatorilor și cititorilor DC News și DC News TV. În prima ediție de joi, invitați vor fi Bogdan Teodorescu și analistul politic Bogdan Chirieac, alături de care Răzvan Dumitrescu a fondat site-ul DCNews, împreună cu Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel