„Sclavagismul”, reglementat OFICIAL de guvern, în România. SESIZAREA sindicală

Guvernul ar „reglementa oficial sclavagismul în România” prin implementarea mecanismului de tip kurzarbeit se arată într-un comunicat al CNS „Cartel Alfa”, înființată în 1990 de Bogdan Hossu.

Guvernul intenționează să forțeze adoptarea unei ordonanțe care dă puteri nelimitate angajatorilor de a reduce discreționar programul de lucru, fără a fi responsabili pentru plata lucrătorilor. Conform proiectului de act normativ, angajatorii pot schimba oricând și oricum programul de lucru, de pe-o zi pe alta, fără acordul sindicatului sau salariaților”, transmite Confederația.

Mecanismul kurzarbeit, care „funcționează și este reglementat în Germania, unde nicio decizie nu se ia fără consultare cu sindicatele și fără informarea din timp a salariaților, este foarte diferit de ce vor să adopte guvernanții noștri”.

De ce ar fi o măsură dezastruoasă

Practic, în lipsa unor garanții pentru salariați, schema devine strict o subvenție directă pentru patroni, fără niciun fel de responsabilitate la schimb din partea lor:

-FĂRĂ obligația de a elabora un program predictibil pentru salariați, negociat cu sindicatul și acceptat de salariați;

-FĂRĂ obligația de a-i informa din timp (spre exemplu, cu cel puțin o săptămână în avans),

-FĂRĂ obligația de a plăti odată cu salariul și partea de indemnizație care va fi decontată de stat, lăsând lucrătorii chiar și fără jumătate din veniturile lor (cum majoritatea angajaților români au venituri scăzute cu care de-abia fac față cheltuielilor curente, acest lucru va avea consecințe grave și sistemice)”, semnalează Confederația.

Guvernul, captivul lobby-ului

Reprezentanții guvernului sunt captivi lobby-ului desfășurat de CDR, o structură ciudată din care fac parte reprezentanți ai camerelor de comerț, ambasadelor și marilor corporații (Consiliul Investitorilor Străini). În ciuda atenționărilor sindicale și a angajamentelor guvernamentale, proiectul de lege, așa cum a fost elaborat de guvern, este într-o formă inacceptabilă”, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel