Creștinii sărbătoresc, luni, Schimbarea la Față

biserica-altar
biserica-altar

În fiecare an, pe data de 6 august, atât creștinii ortodocși, cât și cei catolici sărbătoresc Schimbarea la Față a Domnului sau Pobrejenia, una dintre cele mai mari sărbători religioase. Este ziua când apostolii Lui Iisus s-au convins că Acesta este chiar Fiul lui Dumnezeu.  Iată ce ne recomandă bătrânii satului să nu facem azi. 

Autor: Andreea Iconaru [caption id="attachment_216355" align="alignleft" width="275"] Sursa: Mediafax[/caption]

Biblia creștină spune că Iisus, împreună  cu trei dintre cei mai apropiați mucenici ai Săi, Petru, Iacob și Ioan, au urcat pe Muntele Tabor pentru a se ruga. În timpul rugăciunii, un nor i-a învăluit și o voce s-a auzit: "Acesta este Fiul Meu Cel iubit întru Carele am binevoit; de Acesta să ascultați!" (Matei 17, 5). Iisus le-a poruncit apostolilor să nu dezvăluie nimănui cele aflate până după Învierea Sa.

Conform tradiției românești, astăzi nu se lucrează pământul, dar se duc la biserică poame din noua cultură, se binecuvântează și se împart. Nu este bine să să te cerți cu cineva, astfel vei sta supărat până la următoarea sărbătoare. Fetele nu ar trebui să se pieptene, deoarece se spune că nu le va mai crește părul. Până și scăldatul în apele râurilor este interzis. De astăzi, apele vor fi mai reci, iar riscul să te îmbolnăvești este mai mare. În popor, se spune că este ziua despărțirii de vară. Frunzele copacilor încep să se îngălbenească, păsările călătoare se pregătesc să migreze în "țările calde". Teoretic, ar trebui ca toamna să se facă simțită. Practic, temperaturile anunțate în zilele următoare sunt printre cele mai mari din această vară, între 33-39 de grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel