Schimbare lege adopție. CNMR: Ce-a făcut Lia Olguța Vasilescu e un mare pas

Olguta Vasilescu
Olguta Vasilescu

Miercuri, la ora 11.00, s-a dat prima luptă pentru schimbarea legii adopției. CNMR salută și susține efortul tuturor doamnelor din politică, doamne în care țara și copiii din orfelinate își pun în aceste momente toată încrederea.

Reamintim că anunțul făcut de Ministrul Muncii și Justiției Sociale,  Lia Olguța Vasilescu, în luna aprile a acestui an a fost SUSȚINUT total de către Coaliția Națională pentru Modernizarea și Respectarea României (CNMR):

"Avem în plan, în perioada următoare, legea adopţiilor. E un proiect de suflet. Am rude care au încercat să adopte un copil și care au văzut cât de greu e", a declarat atunci ministrul Muncii.

Întâlnire de lucru

În data de 10 aprilie 2018 a avut loc o întâlnire de lucru între președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea și Respectarea României (CNMR), Alexandru Cumpănașu, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu și președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție în cadrul căreia s-a stabilit înființarea unui Grup de Lucru mixt care vizează Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adopției.

Scopul înființării acestui Grup de Lucru a fost reprezentat de necesitatea existenței unor dezbateri din partea societății civile și furnizarea de feedback și expertiză privind reglementările Legii nr. 273/2004 fiind semnalate lacune la nivelul procesului de adopție și utilizarea de fonduri în mod judicios de către direcțiile de specialitate, ceea ce duce la un sistem defectuos și la crearea unui impediment pentru copiii abandonați care pot beneficia de o șansă la normalitate familială.

”Întâlnirea cu ministrul Vasilescu și Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție reprezintă un mare pas înainte pentru reglarea la nivelul societății a unor abateri sociale și disfuncții grave. O felicit personal și în numele tuturor colegilor din CNMR pe Olguța Vasilescu pentru promptitudinea și celeritatea cu care abordează această situație gravă a abuzurilor, viciilor legislative și dramei multor copii din România', a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel