Schimbare la vârful Local American Working Group

Radu Rășinar, Director General AstraZeneca pentru Europa de Sud-Est, a fost ales noul președinte al asociației Local American Working Group (LAWG). Din conducerea asociației mai fac parte Gabor Sztaniszlav, Country Manager Amgen, care ocupă funcția de Vicepreședinte și Fabrizio Giombini, Country Manager Merck Sharp & Dohme, care ocupa poziția de Secretar General.

 

„Local American Working Group își propune să joace un rol decisiv în promovarea inovării medicale și tocmai de aceea, obiectivul meu în calitate de preşedinte este de a lucra cât mai aproape de instituțiile statului pentru a găsi cele mai bune soluții în vederea dezvoltării sistemului de sănătate. Considerăm că aceste soluții trebuie să răspundă nevoilor pacienților atât în ceea ce priveşte accesul la tratament, dar şi referitor la transparența şi libertatea informației, atât de necesare unui sistem sanitar care se află în plină reformă”, a declarat noul Președinte LAWG.

Radu Răşinar este de profesie medic şi are o vastă experiență în industria farmaceutică, atât în România, cât şi la nivel internațional, în țări din Europa şi Asia. În România, a lucrat ca manager în cadrul departamentului de marketing al companiei Eli Lilly şi ulterior, a ocupat funcția de Country Manager al aceleiaşi companii, timp de doi ani. Din anul 2009 se află la conducerea AstraZeneca România.

Noul preşedinte LAWG a fost desemnat în cadrul unei întâlniri organizate la sediul Ambasadei Americane din București. Prezentă la întâlnire, Stephanie Boscaino, Ofițerul Economic al Ambasadei, a adăugat:

„Ambasada Statelor Unite ale Americii sprijină eforturile LAWG de a promova sustenabilitatea, transparența și predictibilitatea pentru companiile farmaceutice active în sectorul sănătății din România.”

În perioada 2014 – 2015, conducerea asociației a fost asigurată de Gabor Sztaniszlav, Country Manager Amgen.

Local American Working Group reunește companiile inovatoare, producătoare de medicamente prezente în România, cu capital majoritar american. Asociația a fost înființată în 2010, cu sprijinul organizației Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA) și are 10 membri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel