Schimb de experiența - Misiune agricola româno-moldoveană în SUA

steaguri
steaguri

Un grup de oameni de afaceri și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România- Secretarul general adjunct Sava George, in dubla sa calitate și de Presedinte al CA al Casei Romane de Comerț Agroalimentar "Unirea", având ca acționar unic Statul Român prin MADR, Directorul general Rus Amelia Elena al Directiei generale de politici in industria alimentara și comerț precum și reprezentanți din sectorul agricol din Republica Moldova, se află, in perioada 7-17 Septembrie, 2019, într-o Misiune de Schimb de experiența Agricola în SUA.

Prima lor escală, de două zile, a avut loc la Chicago unde au vizitat orașul și comunitatea românească, în cursul zilei de duminică, aceștia, participând la slujba religioasă de la biserica Sfânta Maria, din zonă.

In perioada 9-11septembrie, se afla în Dakota de Nord, la una din cele mai mari ferme din zona -Casey & Ivan Miller Farm , participa la târgul de mașini și utilaje agricole - Big Iron Farm Show, din orașul Fargo.

În perioada 12-14 septembrie participa in Baltimore Maryland la expozitia BIOFACH AMEREICA -All Things Organic Show&Natural Products Expo East Show in Baltimore, dedicat exclusiv produselor bio. Maryland.

În perioada 15 -16 septembrie, delegații guvernamentali români să aibe întâlniri cu oficiali din agențiile guvernului SUA specializate în comert, agricultură și îmbunătățiri funciare in capitala americana, Washington D.C.

Grupul este însoțit de un reprezentant al Serviciului Comercial din cadrul Ambasadei SUA la București. Delegatia este co-organizată din initiativa Serviciului Comercial din București al Ambasadei SUA în România, Biroul de Comerț al Statului Dakota de Nord din Fargo, Departamentul de Comerț al Guvernului SUA din Fargo, Dakota de Nord și din Baltimore, Maryland.

Scopul misiunii este de dezvoltare a Parteneriatului Strategic între SUA și Romania în ceea ce privește segmentul de agricultură. Obiectivele specifice ale misiunii sunt de modernizare a fermelor locale prin transferul strategic de tehnologii agricole de vârf din SUA în România, cresterea recoltelor și procesarea locală de produse finite agro-alimentare bio, organice și ecologice cu valoare adăugată mai mare și de calitate mai bună, solicitate pe piața SUA, unde cererea de produse bio este in creștere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel