Schengen - Băsescu. Europarlamentar PNL, afirmație bombă. Răzvan Dumitrescu: E foarte grav!

Florin Răvdan / 17 mai 2019 / 21:02 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

În direct la Subiectiv, pe Antena 3, europarlamentarul liberal Marian Jean Marinescu a declarat că aderarea României la spaţiul Schengen nu s-a produs încă deoarece România a demonstrat instabilitate prin suspendarea preşedintelui în 2012. 

La acea vreme, şef al statului era Traian Băsescu, iar suspendarea s-a produs constituţional, în cauză fiind convocat şi un referendum, care l-a repus pe preşedinte în funcţie. 

"Povestea cu spaţiul Schengen datează din 2011, când a fost primul termen de intrare în spaţiu. Atunci a fost o problemă cu Bulgaria. Puteam să intrăm în 2012, eu am avut în mână scrisoarea miniştrilor de interne german şi francez în care se spunea să intre în prima fază cu aeroporturi, apoi terestru. Din păcate, s-au întâmplat evenimentele din 2012 şi totul a fost aruncat în aer. Olanda nu face lobby pentru a nu intra noi în Schengen. Olanda are o opinie bazată pe rapoartele de progres. Ambii şefi ai camerelor parlamentului plus preşedintele suspendaţi a devenit ceva greu de suportat la nivel european", a declarat Marian Jean Marinescu, europarlamentar PNL 

Afirmaţii foarte grave

 

Moderatorul dezbaterii de la Antena 3, Răzvan Dumitrescu, a menţionat că acestea sunt afirmaţii extrem de grave, dar şi că aderarea României la Schengen ar depinde, practic, de folosirea Constituţiei. 

"Suspendarea lui Băsescu era un proces constituţional, cum adică de aia nu am intrat în Schengen? Că nu i-a plăcut cuiva suspendarea preşedintelui, proces constituţional? Atunci e foarte grav. Adică nu are voie România să îşi folosească Constituţia pentru că se opune Schengen? E o eroare, pentru că ar fi foarte grav dacă ar sta aşa lucrurile", a spus Răzvan Dumitrescu, moderator Antena 3. 

România, în Schengen când va respecta statul de drept

 

Prezent la Summit-ul european de la Sibiu, premierul olandez Mark Rutte a declarat că România nu este pe drumul cel bun spre Schengen. 

"Când veţi respecta regulile statului de drept, atunci veţi intra în Schengen. Momentan, nu sunteţi pe drumul cel bun", a spus Rutte. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82