Scandalul Qatargate continuă: Directorul general al Comisiei pentru Transport și-a pierdut funcția

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Șeful unității de transport al Comisiei Europene, Henrik Hololei, a fost transferat într-un alt post, a confirmat un purtător de cuvânt miercuri (29 martie). Transferul vine după o dispută despre  mai multe călătorii plătite de Qatar pe care Hololei le-ar fi făcut.

”La cererea sa, Colegiul (Comisarilor) a decis să-l numească pe Henrik Hololei, care este director general pentru Mobilitate și Transport, în funcția de consilier în cadrul DG (Direcția Generală) pentru parteneriat internațional de la 1 aprilie”, a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei, Eric Mamer.

Un purtător de cuvânt din cadrul departamentului de Resurse Umane a Comisiei Europene a adăugat că ”aceasta nu este o măsură disciplinară, ci un transfer pe un post echivalent”. Hololei nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Politico a dezvăluit luna trecută că Hololei a zburat gratuit la clasa business a Qatar Airways de mai multe ori între 2015 și 2021, ceea ce a fost confirmat ulterior.

Citește și: Anchetă: Călătoriile sponsorizate ale europarlamentarilor. Niciunul nu a fost sancționat

În lumina scandalului de corupție din cadrul Parlamentului European, Ombudsmanul European Emily O'Reilly i-a dresat o întrebare președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen, despre călătoriile de afaceri, care au avut loc într-un moment în care departamentul său era strâns implicat în negocierea unui acord UE-Qatar privind transportul aerian, scrie Euractiv.

Comisia a spus că acele călătorii au fost autorizate, deoarece Hololei nu făcea parte din echipa de negociere și, prin urmare, nu a fost identificat niciun conflict de interese, dar că își revizuiește liniile directoare.

Autoritățile belgiene au reținut, în scandalul de corupție din Parlamentul European, doi parlamentari europeni, al treilea fiind reținut în Italia, sub acuzația că ei și alte persoane legate de Parlamentul European au primit numerar și cadouri din Qatar în schimbul influenței lor asupra anumitor decizii.

Qatarul a negat orice faptă.

Citește și: Un nou caz de corupție în Parlamentul European: Instituția condusă de Kovesi a confiscat 170.000 de euro de la un europarlamentar italian din partidul lui Salvini

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel