Scandal Valea Uzului. Naumescu: Kelemen Hunor să prezinte scuze acestei țări

Alexandru Ichim / 10 iun 2019 / 13:06 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Valentin Naumescu, conferenţiar doctor abilitat la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, a făcut precizări cu privire la scandalul din Cimitirul Valea Uzului și solicită scuze din partea președintelui UDMR, Kelemen Hunor. 

”Pentru afirmația nesimțită "aceasta este adevărata față a României", cu privire la incidentul izolat dintr-un cimitir sătesc din Transilvania, eu cel puțin, dacă nu și alți cetățeni români, aștept ca domnul Kelemen Hunor, președintele UDMR, să prezinte scuze acestei țări, al cărei demnitar este!

Nu știu dacă vreunuia dintre cunoscuții mei din Cluj sau din alte orașe ale României i-ar fi trecut prin minte să spună, de exemplu, după atacul stupid al unor extremiști maghiari asupra simbolurilor statale expuse la Ambasada României de la Budapesta, "aceasta este adevărata față a Ungariei"! Și s-a întâmplat, totuși, în plin centrul unei capitale europene. Ce părere ați fi avut, domnule Kelemen Hunor? Dar noi știm să facem necesarele delimitări și diferențe între un grup de agresori și o țară.

Să avem așadar mai multă grijă și cumpătare la folosirea termenilor și formularea aprecierilor, mai ales la acest nivel politic cu pretenții. În rest, discuția despre faptele extremiștilor de mâna a șaptea și provocările izolate de o parte și de cealaltă a relației româno-maghiare o poartă alți analiști și specialiști din țările noastre, pe mine nu mă interesează subiectul.

Aștept scuzele domnului Kelemen Hunor adresate țării al cărei cetățean și demnitar este, pentru afirmația "aceasta este adevărata față a României!", în sensul care i-a fost atribuit. Sunt convins că nici Papa Francisc, care tocmai ne-a vizitat țara, nu gustă opinia dlui Kelemen Hunor despre România!”, a precizat Valentin Naumescu, conferenţiar doctor abilitat la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, pe pagina sa de Facebook. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25