Scandal Guvern - Preşedinte. Marian Oprişan, reacţie la atacul administraţiei prezidenţiale

Marian Oprisan FOTO AGERPRES
Marian Oprisan FOTO AGERPRES

Marian Oprişan a reacţionat la atacul venit dinspre administraţia prezidenţială. Liderul CJ Vrancea a declarat că modificarea legii autorităţii locale nu îl avantajează, ci este o revenire la importanţa părerii cetăţeanului. În plus, spune Marian Oprişan, se elimină astfel înţelegerile între partide în ceea ce priveşte numirea preşedintelui de CJ. 

"Domnul Iohannis face o eroare adresându-se într-un mod partizan PSD-ului. În România nu există doar poporul PSD, există şi cel al PNL, USR, etc. Dar, dincolo de astea, există poporul român. Decizia guvernului de astăzi era imperios necesară. Mai ales că, aşa cum domnia sa pare că a uitat, acest lucru era statuat de lege. În 2008 şi 2012, preşedinţii de CJ au fost aleşi de cetăţenii fiecărui judeţ în parte. Alegerea preşedinţilor de CJ de către partidele politice lasă loc şi de corupţie, mai ales că ştim de astfel de cazuri din ultimii ani. Nu sunt numai preşedinţi de CJ de la PSD, sunt de la toate partidele. Toţi preşedinţii de Consilii Judeţene din ţară au fost de acord cu această modificare. De ce nu înţelege preşedinţia că acest lucru este urgent? Din cauza comisiei de la Veneţia, care interzice şi recomandă cu tărie să nu modifici legea autorităţilor locale sau naţionale cu un an înainte de desfăşurarea alegerilor. De asta ne-am grăbit să modificăm legea acum, întorcându-ne practic la cetăţeni", a declarat Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea. 

Administraţia Prezidenţială a transmis, prin intermediul purtătorului de cuvânt, că PSD umblă din nou la cutia cu ordonanţe de urgenţă şi că o astfel de măsură i-ar favoriza pe preşedinţii de CJ aflaţi deja în funcţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel