Șase morți într-un atac cu cuțitul la un mall din Sydney

foto pexels
foto pexels

Un atac cu cuțitul a avut loc sâmbătă într-un centru comercial aglomerat din Sydney, Australia. Atacatorul a înjunghiat nouă persoane la Westfield Shopping Centre din Bondi Junction, omorând șase dintre victime, inclusiv el însuși, înainte de a fi împușcat de poliție. Printre răniți se află și un copil.

Inspectorul de poliție care l-a împușcat mortal pe agresor a intervenit după ce acesta și-a ridicat cuțitul amenințător. Comisarul adjunct al poliției din New South Wales, Anthony Cooke, a declarat că anchetatorii consideră momentan că suspectul a acționat singur și că nu există nicio amenințare în continuare. Identitatea agresorului și motivația sa rămân necunoscute.

"Această situație este extrem de recentă", a declarat Cooke, adăugând că o anchetă "lungă și precisă" este abia la început. Oficialul a mai menționat că "nu există nimic la locul atacului care ar indica vreun motiv sau vreo ideologie". Când a fost întrebat dacă oficialii exclud terorismul, el a răspuns: "Nu excludem nimic".

Inspectorul de poliție, un ofițer superior, se afla singur când a confruntat suspectul, salvând viețile multor persoane. Imaginile video au arătat numeroase ambulanțe și mașini de poliție în jurul centrului comercial, precum și persoane care fugeau din zonă.

Martorul Roi Huberman, un inginer de sunet la ABC TV din Australia, a declarat că s-a adăpostit într-un magazin în timpul incidentului. "Și dintr-o dată am auzit un foc de armă sau poate două și nu am știut ce să facem", a spus el. Persoana din magazin i-a dus într-o zonă sigură din spate, de unde au putut apoi să iasă.

Știrea este în curs de actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel