Sarmale leneșe, rețetă. Nu vei rezista tentației de a le încerca măcar o dată

Rodica Mitu / 29 noi 2019 / 18:20 Salveaza PDF Comentarii
Rețete
Rețete

„Sarmalele leneșe” reprezintă cea mai nonconformistă rețetă de sarmale.

Sarmale leneșe, ingrediente

 

500 grame carne tocată

100 grame orez

2 ouă

jumătate de varză mică

1 morcov

2 linguri pastă tomate

5-6 linguri smântână

condimente după preferințe

verdeață

Sarmale leneșe, mod preparare

 

Dați morcovul prin răzătoarea mică și tăiați varza mărunt. În acest timp, puneți orezul la fiert. Apoi amestecați morcovul, varza, orezul, carnea și ouăle într-un bol. De asemenea, adăugați condimentele preferate.

Amestecați smântâna cu pasta de tomate până când compoziția se omogenizează. Puteți pune sare și condimente, după gust.

Modelați chifteluțele după cum doriți, apoi puneți-le într-o tavă termorezistentă. Turnați deasupra sosul și bagați tava la cuptor. Sărmăluțele nu trebuie să fie coapte mai mult de 30 de minute, deoarece pot deveni prea uscate, notează divahair.ro. După ce le scoateți din cuptor, puneți deasupra verdeață.

 

VEZI ȘI: Clătite, rețetă rapidă. Nutriționist: Dacă le vreți pufoase, trebuie să...

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25