Sărata Monteoru. Romeo Lungu, colaborare pentru renașterea celei mai frumoase stațiuni

Romeo Lungo, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, a venit cu o veste bună privind o colaborare cu județul Bistrița-Năsăud, în vederea realizării Complexului balnear Sărata Monteoru.

"Zilele acestea, împreuna cu câțiva colegi din aparatul de specialitate al Consiliului judetean Buzau, am efectuat o vizită de documentare în județul Bistrița-Năsăud, acolo unde există mai multe parcuri balneare si de agrement. În urma întâlnirilor cu autoritățile publice locale de aici, am reușit să punem bazele unei colaborări, în vederea realizării Complexului balnear de la Sărata Monteoru.

Resursele naturale sunt, poate, cel mai de preț bun pe care îl avem, iar valorificarea potențialului balnear de la Sărata Monteoru este cheia către redeschiderea frumoasei noastre stațiuni, comparate odinioară cu renumita Karlovy Vary.

[citeste si]

Complexul balnear de la Sărata Monteoru va adăposti facilități balneo-spa și de întreținere, consultații și tratamente medicale, agrement pentru adulți și copii, restaurant și spațiu de conferințe", a anunțat Romeo Lungu.

Cea mai frumoasă stațiune

Stațiunea a fost deschisă în 1895 şi avea hoteluri, baze de tratament, ștrand şi cazino. În comunism era vizitată de mii de turişti din zonă dar și din alte judeţe, pentru ștrandul cu apă sărată. Sărata Monteoru se află la 14 kilometri de municipiul Buzău, fiind situată în comuna Merei. Este renumită pentru izvoarele cu ape minerale sărate, iodurate, bromurate, magneziene, sulfuroase, calcice şi pentru nămolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase. Acestea sunt indicate pentru tratarea afectiunilor aparatului locomotor, afecţiunilor ginecologice, gastrointestinale și hepato-biliare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel