Salvador Dalí. Femeia care susținea că este fiica artistului a pierdut procesul

Celebra mustaţă a lui Dalí s-a conservat perfect
Celebra mustaţă a lui Dalí s-a conservat perfect

Pilar Abel, o femeie în vârstă de 63 de ani,  care susţine că este fiica lui Salvador Dalí, a pierdut apelul în proces şi trebuie să plătească exhumarea efectuată în 2017, potrivit The Guardian.

Pilar Abel, ghicitoare în cărți de tarot, a încercat de mulți ani să dovedească în instanță că este unica fiică a celebrului artist. Potrivit declarațiilor sale, mama ei l-a cunoscut pe Dali atunci când lucra ca slujnică în casa unor prieteni ai pictorului, în stațiunea balneară Port-Lligat.

În acea perioadă, Dali era căsătorit, din 1934, cu Gala, pe numelle adevărat Elena Ivanovna Diakonova, fără ca aceștia să aibă copii.

Salvador Dalí a murit în 1989 şi a fost înmormântat într-o criptă din muzeul pe care l-a proiectat pentru sine în oraşul Figueres (Catalonia). Osemintele au fost deshumate în iulie 2017 pentru a fi realizat un test ADN care să stabilească dacă el a fost tatăl lui Abel, originară din Girona.

În urma testului ADN s-a stabilit că artistul nu a fost tatăl ei biologic al femeii. 

Într-un comunicat, Fundaţia Gala-Salvador Dalí a transmis că o curte din Madrid a respins apelul lui Abel privind custodia rămăşiţelor lui Dalí şi i-a ordonat să achite costurile.

Procesul a fost mediatizat, la fel şi anunţul că celebra mustaţă a lui Dalí s-a conservat perfect. Rămăşiţele pământeşti au fost reînhumate în 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel