EXCLUSIV  Salon de nașteri, de la 1912, achiziționat. Majuru: Este ceva ABSOLUT UNIC pentru România

fetita nastere
fetita nastere

Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului București a vorbit la DCNews Live despre achiziția unui salon de nașteri, dotat corespunzător anului 1912. Majuru spune că a existat o concurență reală cu o universitatea de medicină din SUA. 

"Am achiziționat un salon de nașteri, de la 1912. El este expus integral la Muzeul Vârstelor, de la masă chirurgicală, până la seringi, feșe, rețete și așa mai departe. El a fost evaluat la aproximativ 3000 de euro și cu această sumă a fost achitat. Era în contrapartidă o ofertă mai mare, oferită de o universitate din Statele Unite de medicină, care avea inserată și o clinică de obstetrică-ginecologie și nu aveau așa ceva acolo. O doreau pe aceluia care ne-o dăduse în comodat, ea era deja expusă și aveam contract de comodat și atunci am solicitat o comisie de specialitate care să ateste unicitatea și valoarea întregului salon. Evident că fiecare obiect este valorizat. Să ai un întreg salon, asta pentru România este absolut unic," a declarat Adrian Majuru.

Spitalele dispărute din București

Directorul Muzeului Municipal din București spune că expoziția spitalelor dispărute din București poate fi vizitată în continuare. 

"Expoziția cu spitalele dispărute din București este încă prezentă în curtea muzeului Nicolae Minovici: Spitalul Brâncovenesc, spitalul de urgență făcut de Nicolae Monovici,demolat de Nicolae Ceaușescu, altele au dispărut ca urmare a bombardamentelor cum a fost Societatea Salvarea. Altele au dispărut de curând, precum Institutul Zerlendi, care era pe dealul Filaret," a mai spus Adrian Majuru. 

Vezi răspunsul complet 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel