S-au ridicat restricțiile de noapte în Portugalia

Pexels
Pexels

Restricțiile de circulație pe timpul nopții din Portugalia au fost ridicate.

 

 

Portugalia a anunţat joi că, începând de duminică, va ridica interdicţia privind circulaţia pe timpul nopţii şi restricţiile cu privire la perioada în care restaurantele vor putea rămâne deschise, explicând această decizie prin faptul că aproximativ jumătate din populaţie este inoculată împotriva coronavirusului, transmite Reuters, citat de Agerpres. 

"Vaccinarea a contribuit semnificativ la retragerea acestor restricţii, dar nu putem ignora faptul că virusul continuă să circule, iar pandemia nu a dispărut", a susţinut premierul Antonio Costa într-o conferinţă de presă.

Şeful guvernului a mai susţinut că obligativitatea purtării măştilor în zone în aer liber aglomerate se va încheia la începutul lunii septembrie, iar cluburile de noapte şi barurile, care sunt închise din luna martie a anului trecut, vor putea fi redeschise în cursul lunii următoare. 

Restricțiile de noapte ar putea reveni în România

„Vreau să vă amintesc ce era înainte de valul 3. Atunci nu aveam un vaccin, vaccin ce poate opri această pandemie. Trebuie doar să mergem să ne vaccinăm, este foarte important”, a mai spus premierul. „Acest val 4 nu ar trebuie să se întâmple, trebuie doar să mergem să ne vaccinăm. În același timp trebuie să fim pregătiți.

În cazul în care numărul de îmbolnăviri va crește, așa cum este estimat, iar la sfârșitul lunii septembrie vor fi 1.500 de îmbolnăviri pe zi, există probabilitatea reinstituirii unor restricții. 

Revenim la condițiile pe care le aveam inițial. Unele dintre ele nu vor fi ridicate, dar unele vor fi ridicate. Să nu uităm, avem un lucru foarte important. Avem familii cu persoane vaccinate. Nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate. Sunt persoane vaccinate, care au înțeles mesajul și atunci va trebui să vedem. Ce aveam atunci, pragurile de 1 la mie, 2 la mie, 3 la mie, era pentru populația României care nu era vaccinată. Astăzi vorbim de populația României care este vaccinată și de populația României care nu este vaccinată și care sper că în perioada următoare se va vaccina”, a  spus premierul Florin Cîțu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel