S-a întâmplat astăzi - 15 aprilie. Titanic s-a scufundat cu peste 2.000 de persoane

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Iată câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 15 aprilie:

1912 - Nava de pasageri Titanic s-a scufundat în apropiere de Newfoundland în timpul călătoriei sale inaugurale, după ce a lovit un aisberg. Din cei 2.200 de pasageri și membri ai echipajului de la bordul vasului, considerat insubmersibil, 1.523 și-au pierdut viața.

1980 - Filosoful, scriitorul și activistul politic de stânga francez Jean-Paul Sartre a murit. În 1964, i s-a acordat Premiul Nobel pentru Literatură, însă el a refuzat să-l accepte.

1986 - Avioanele americane au bombardat Tripoli și Benghazi, ucigând aproximativ 40 de persoane, printre care și un copil adoptat al liderului libian Muammar Gaddafi. Raidurile au fost o reacție la moartea a doi americani în urma bombardării unei discoteci din Berlin, pe care Statele Unite le-au atribuit Libiei.

1989 - Nouăzeci și șase de persoane au murit într-o aglomerație de pe stadionul de fotbal Hillsborough din Sheffield, nordul Angliei.

1990 - Enigmatica actriță de film născută în Suedia, Greta Garbo, a murit la New York.

1997 - În Arabia Saudită, un incendiu uriaș a cuprins o tabără temporară care găzduia pelerini musulmani pe câmpia Mena, în apropiere de orașul sfânt Mecca, ucigând 343 de persoane.

1998 - Pol Pot, fost lider al Khmerilor Roșii și arhitect al regimului "câmpurilor de exterminare" din Cambodia între 1975 și 1979, a murit de atac de cord.

2003 - Volkert van der Graaf, criminalul liderului partidului populist de dreapta Pim Fortuyn, a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru prima asasinare politică din Olanda în mai mult de trei secole.

2005 - Un incendiu cauzat accidental de o tânără după ce s-a certat cu prietenul ei a cuprins hotelul Paris-Opera cu șase etaje, ucigând 23 de persoane, dintre care 11 copii.

2015 - Fostul jucător NFL Aaron Hernandez a fost condamnat pentru uciderea lui Odin Lloyd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel