S-a decis! Hotelierii, scutiți de la plata impozitelor

pensiune
pensiune

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a anunțat în această după-amiază că hotelierii vor fi scutiți încă 90 de zile de la plata impozitului în acest an.

Operatorii economici precum hoteluri, restaurante și cafenele sunt scutiți încă 90 de zile de la plata impozitului specific în acest an, anunță şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. Plata impozitului se amână până în 25 octombrie, scrie Mediafax. 

Potrivit lui Ionel Dancă, Guvernul a adoptat în domeniul HoReCa două reglementări importante. Astfel, operatorii economici precum hoteluri, restaurante și cafenele vor fi scutiți de la plata impozitului specific pentru o perioadă de 90 de zile, care se adaugă la perioada anterioară de 60 de zile , perioada stării de urgență.

Cum se va aplica această scutire 

„Mecanismul în baza căruia se va aplica această scutire este următorul: impozitul acesta este un impozit anual, datorat de către operatorii economici din zona hoteluri, cafenele, restaurante și din cuantumul impozitului anual, calculat la 365 de zile, se scade perioada de 90 de zile, care la care se adaugă la cele 60 de zile zile anterioare pentru care au fost scutiți la plată”, a spus Dancă.

De asemenea, plata impozitului se va face până la 25 octombrie, termenul fiind amânat de la 25 iulie. Cealaltă reglementare se referă de operatorii care administrază activități comerciale pe plaje. Cei care erau obligați la plata unor taxe în trei tranșe, sunt scutiți de una dintre aceste tranșe, iar cei care erau obligați la două tranșe, sunt scutiți de 30% din suma datorată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel