Ruşii din delegaţia care ar trebui să meargă la Adunarea Generală ONU nu au viză de SUA

Fotografie de la Nataliya Vaitkevich, pexels
Fotografie de la Nataliya Vaitkevich, pexels

Niciunul dintre membrii delegaţiei ruse care ar trebui să participe la Adunarea Generală ONU nu a primit viză pentru SUA încă. 

Reprezentantul permanent al Federaţiei Ruse la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că nimeni din delegaţia rusă la Adunarea Generală a ONU nu a primit, deocamdată, viză pentru Statele Unite, relatează Agenţia de presă TASS.

Reprezentantul permanent al Federaţiei Ruse la ONU aminteşte că Statele Unite, ca ţară în care se află sediul ONU, sunt obligate să asigure participarea delegaţiilor la evenimentele organizaţiei. Niciunul dintre cei 56 de membri ai delegaţiei ruse, care urma să plece la Adunarea Generală a ONU începând cu data de 1 septembrie, nu a primit viză pentru Statele Unite, se precizează într-un mesaj adresat de reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, secretarului general al ONU, António Guterres, în posesia căruia a intrat Agenţia de presă TASS.

"La data de 1 septembrie 2022, niciunul dintre cei 56 de reprezentanţi ruşi ai delegaţiei principale şi din grupul Rusiei nu primise viză pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite. O situaţie similară s-a creat şi în cazul jurnaliştilor care urmau să însoţească delegaţia, dar şi în cazul membrilor echipajului avionului, cu care urma să plece delegaţia, se menţionează în mesaj.

Ruşii spun că SUA trebuie să asigure participarea tuturor delegaţiilor

Nebenzia aminteşte că Statele Unite, ca ţară în care se află sediul ONU, sunt obligate să asigure participarea delegaţiilor la evenimentele ONU. 'În acest sens, vă rugăm să subliniaţi din nou autorităţilor americane că trebuie să elibereze vizele solicitate cât mai curând posibil pentru toţi membrii delegaţiei Rusiei, dar şi pentru persoanele care însoţesc delegaţia, inclusiv pentru jurnaliştii ruşi, care se vor afla la New York, dar şi pentru cei care urmau să-l însoţească pe ministrul adjunct rus de externe, Vladimir Kolokolţev, în cadrul vizitei ministrului, pe care acesta urma să o efectueze pe data de 20 septembrie, se specifică în document.

În mesaj se mai menţionează că situaţia dificilă cu privire la eliberarea vizelor persistă de câteva luni. "În ultimele luni, Statele Unite au refuzat în mod constant să acorde vize de intrare pentru delegaţiile ruse, care ar fi trebuit să participe la evenimentele oficiale ale ONU. Printre cele mai recente exemple de acest gen se numără vizita, care a fost anulată, a ministrului rus de interne, Vladimir Kolokolţev", se mai specifică în textul mesajului. Săptămâna la nivel înalt a Adunării Generale a ONU de la New York, la care participă în mod tradiţional şefi de stat şi miniştri, începe pe 20 septembrie. Potrivit programului Adunării Generale a ONU, discursul ministrului rus ar fi trebuit să fie susţinut pe 24 septembrie, scrie Rador.

CITEŞTE ŞI  - Americanii nu i-au oferit încă viză lui Lavrov pentru a participa la ședința ONU

Rusia a cerut SUA 56 de vize pentru a permite ministrului rus de externe Serghei Lavrov şi delegaţiei sale să se deplaseze la New York pentru a participa la reuniunea anuală a Adunării Generale la ONU în această lună, dar până în prezent nu a primit niciun răspuns, potrivit Reuters. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel