Rusia-Turcia, acord pentru achiziție de rachete

Turcia şi Rusia au semnat un acord asupra furnizării de sisteme de rachete ruseşti sol-aer S-400 către Ankara, au anunţat vineri CNN Turk şi alte media. Cele două ţări au lucrat mai mult de un an la această tranzacţie, informează Reuters.

Acordul privind S-400, în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de dolari, a provocat îngrijorare în Occident deoarece Turcia este membru al NATO şi sistemul nu poate fi integrat în arhitectura militară a Alianţei atlantice.
    
Nu au fost disponibile alte detalii despre acord şi nici oficiali nu au fost disponibili imediat pentru a comenta. Serghei Cemezov, şeful conglomeratului de stat rus Rostec, a declarat miercuri pentru cotidianul Kommersant că Rusia va furniza Turciei patru baterii S-400 în valoare de 2,5 miliarde de dolari în virtutea acordului. El a adăugat că Moscova ar trebui să înceapă livrările în martie 2020 şi că Turcia este primul membru NATO ce achiziţionează sistemul avansat de rachete S-400.
    
Mai devreme vineri, ziare turceşti l-au citat pe preşedintele Tayyip Erdogan spunând că Turcia se va împrumuta în ruble pentru a finanţa achiziţia armelor, în cadrul acordului. Turcia ar urma să plătească 45% din cost în avans, în timp ce Rusia va acorda un împrumut pentru a acoperi restul de 55%, a precizat Cemezov pentru Kommersant, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel