Rusia susține că are propria LISTĂ de persoane indezirabile din SUA și UE. "O răsfoim periodic"

Rusia susține că are propria LISTĂ de persoane nedorite din SUA și UE. "O răsfoim periodic" / Foto: Pixabay, de analogicus
Rusia susține că are propria LISTĂ de persoane nedorite din SUA și UE. "O răsfoim periodic" / Foto: Pixabay, de analogicus

După ce zeci de oligarhi și politicieni ruși au fost interziși în UE și SUA, Rusia anunță că are propria listă de persoane nedorite.

Moscova are propria sa listă de personalități nedorite din SUA și UE, care, dacă este necesar, poate fi extinsă, a declarat duminică viceministrul rus de Externe Serghei Verșinin, scrie Interfax.

"În general, sunt sute, dacă nu mii, de decizii de sancțiuni ilegale, rele, ilegale împotriva Rusiei. Și atitudinea noastră față de acestea este pur negativă. Principiul reciprocității, joacă și aici, desigur. Și știți, de desigur, că avem și propria noastră listă cu cei pe care îi considerăm oameni indezirabili care au fost remarcați în acțiuni ostile împotriva Rusiei. O avem", a spus Vershinin la postul de televiziune Zvezda.

"Există atât în ​​direcția americană, cât și în direcția europeană, în ceea ce privește UE. Și o răsfoim periodic, luăm în considerare. Dacă va fi nevoie, o vom adăuga", a subliniat viceministrul de externe.

Serghei Verșinin a comentat sancțiunile impuse de SUA la începutul săptămânii trecute, care au afectat inclusiv pe soția și fiica ministrului rus de externe Serghei Lavrov.

Noi sancțiuni dure împotriva Rusiei, anunțate de SUA. Sunt vizaţi inclusiv membri ai familiei lui Putin

Administraţia Joseph Biden a anunţat, miercuri, un nou pachet de sancțiuni dure împotriva Rusiei, în coordonare cu Grupul G7 şi cu Uniunea Europeană, transmite Mediafax. Este vizat sectorul bancar rus şi membri ai familiei preşedintelui Vladimir Putin, în contextul atrocităților comise de Rusia în Ucraina.

"Astăzi, Statele Unite, împreună cu Grupul G7 şi cu Uniunea Europeană vor continua să impună costuri economice severe şi imediate asupra regimului Putin, din cauza atrocităţilor din Ucraina, inclusiv din Bucha. Vom face documentare şi vom transmite informaţii despre aceste atrocităţi şi vom folosi toate mecanismele adecvate pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili.

În cadrul acestui efort, Statele Unite anunţă măsuri economice devastatoare, pentru interzicerea noilor investiţii în Rusia şi pentru a impune cele mai severe sancţiuni financiare asupra celei mai mari bănci din Rusia şi a numeroase companii de stat esenţiale, a oficialilor guvernamentali din Rusia şi asupra membrilor familiilor acestora. Aceste sancţiuni financiare masive intervin după acţiunile noastre de la începutul acestei săptămâni de eliminare din sistemul achitării datoriilor a fondurilor ruse blocate în Statele Unite. Este important de precizat că aceste măsuri sunt concepute pentru a se intensifica în mod reciproc şi a genera un impact care se intensifică în timp", anunţă Preşedinţia de la Washington, conform unui comunicat. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel