Rusia RESPINGE apelurile de retragere a trupelor ruse din Republica Moldova

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a calificat marţi drept ''iresponsabil'' apelul lansat de Maia Sandu, privind retragerea trupelor ruse din Transnistria.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a calificat marţi drept iresponsabil apelul lansat de Maia Sandu, câştigătoarea pro-europeană a alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul ţării, relatează Agerpres, citând AFP.

"Este puţin probabil ca acest lucru să ajute la o soluţionare şi să putem accepta astfel de cereri, destul de iresponsabile.", a reacţionat marţi Lavrov, în cadrul unei conferinţe de presă.

De la începutul anilor '90, forţele ruse sunt desfăşurate în Transnistria, un teritoriu pro-rus care s-a separat de Moldova după prăbuşirea URSS. Soldaţii ruşi participă în special la o operaţiune de menţinere a păcii în cadrul unui acord de pace semnat în 1992 şi care a pus capăt unui conflict armat între Chişinău şi Transnistria, conflict care s-a soldat cu 1.000 de morţi. Maia Sandu a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Chişinău, că nu există niciun acord semnat de Republica Moldova prin care să fie permisă staţionarea grupului operativ al forţelor ruse în regiunea transnistreană, precum şi a muniţiei militare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel