Rusia nu va folosi arme nucleare, spune ambasadorul Andrei Kelin

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ambasadorul Kremlinului la Londra a oferit asigurări, spunând că Rusia nu va folosi arme nucleare. 

Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie a declarat pentru BBC că nu crede că țara sa va folosi arme nucleare tactice în războiul împotriva Ucrainei. Andrei Kelin spune conform regulilor militare rusești, astfel de arme nu sunt folosite în conflicte ca acesta.

Rusia are prevederi foarte stricte pentru utilizarea lor, a spus el, în special atunci când existența statului este amenințată.

„Nu are nimic de-a face cu operațiunea actuală”, a spus Kelin.

Amenințarea nucleară, o încercare de a distrage atenția

Când Vladimir Putin și-a pus forțele nucleare în alertă maximă la sfârșitul lunii februarie la scurt timp după invazie, a fost perceput pe scară largă ca un avertisment.

Putin a dat vina pe agresiunea Occidentului și a NATO, prin extinderea sa. Însă secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a calificat-o ca o încercare de a distrage atenția oamenilor de la „ceea ce nu merge bine în Ucraina”, declarând că Rusia a gafat cu privire la invazie după doar câteva zile și încercând să „amintească lumii” că are un efect de descurajare.

Rusia deține aproximativ 2.000 de arme nucleare tactice

Armele nucleare tactice sunt cele care pot fi folosite la distanțe relativ scurte, spre deosebire de armele nucleare „strategice” care pot fi lansate pe distanțe mult mai lungi și ridică spectrul războiului nuclear total.

Dar termenul include multe alte tipuri de arme, inclusiv bombe mai mici și rachete folosite pe câmpul de luptă. Se crede că Rusia are aproximativ 2.000 de arme nucleare tactice

Ucraina a primit arme noi din Danemarca și SUA

Ucraina a început să primească rachete antinavă Harpoon din Danemarca şi obuziere cu autopropulsie din Statele Unite, a transmis sâmbătă ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, relatează Agerpres, citând Reuters.

"Apărarea de coastă a ţării noastre nu doar va fi întărită cu rachete Harpoon - ele vor fi folosite de echipe ucrainene instruite.", a scris Reznikov pe pagina sa de Facebook.

El a afirmat că rachetele Harpoon vor fi folosite alături de cele ucrainene Neptun pentru apărarea coastei ucrainene, inclusiv a portului sudic Odesa. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel