Rusia, mutare de ultimă oră în cazul Navalnîi. Anunţă contra-sancţiuni

Moscova anunţă contra-sancţiuni împotriva unor responsabili europeni.

Rusia a anunţat marţi sancţiuni împotriva unor responsabili europeni, ca represalii la măsuri adoptate în octombrie de Uniunea Europeană (UE) după presupusa otrăvire a opozantului Alexei Navalnâi, informează Agerpres, citând AFP.

Anunţul Rusiei intervine la o zi după difuzarea unei conversaţii telefonice în care Navalnâi afirmă că i-a întins o cursă unui agent al Serviciului Federal de Securitate (FSB) rus pentru a-l face să recunoască otrăvirea lui.

Diplomaţia rusă a anunţat că a "extins lista de reprezentanţi ai unor ţări-membre ale UE cărora le este interzisă intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse", însă fără a publica numele acestor reprezentanţi. Ministerul Afacerilor Externe rus a calificat drept "inacceptabile" sancţiunile europene împotriva a şase responsabili ruşi, printre care şeful FSB, Aleksandr Bortnikov, "sub pretextul pretinsei lor participări la incidentul care îl implică pe cetăţeanul Navalnâi".

 

Responsabili ai ambasadelor, convocați de MAE



Aceste contra-sancţiuni au fost aduse la cunoştinţa unor înalţi responsabili ai ambasadelor Germaniei, Franţei şi Suediei, convocaţi cu această ocazie la Ministerul Afacerilor Externe rus.

Germania, Franţa şi Suedia sunt cele trei ţări care au anunţat că au identificat urme ale unei substanţe neurotoxice de tip Noviciok în organismul opozantului rus, pe atunci spitalizat în Germania, concluzii care au dus la introducerea de sancţiuni ale UE împotriva unor responsabil ruşi. Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a atenţionat la mijlocul lui noiembrie că astfel de contra-sancţiuni ar viza "în principal cadre de conducere în aparatele de stat ale Germaniei şi Franţei".


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel