Rusia își va pierde clauza națiunii celei mai favorizate din cauza Ucrainei - surse

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Sima Ghaffarzadeh)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Sima Ghaffarzadeh)

Statele Unite, împreună cu Grupul celor șapte națiuni și Uniunea Europeană, vor acționa vineri pentru a revoca clauza națiunii celei mai favorizate a Rusiei în urma invaziei dîn Ucraina, au declarat pentru Reuters mai multe persoane familiare cu situația.

Retragerea statutului de națiune favorizată a Rusiei deschide calea pentru ca Statele Unite și aliații săi să impună tarife vamale suplimentare pentru o gamă largă de bunuri rusești, ceea ce ar crește presiunea asupra unei economii care se îndreaptă deja spre recesiune.


Demersurile Washingtonului vine în contextul în care oficialii americani și europeni acuză Rusia de crime de război din cauza bombardamentelor sale asupra civililor din orașele ucrainene, pe fondul încălcărilor repetate ale armistițiilor.

Lovituri aeriene și în Dnipro


Trei lovituri aeriene la începutul zilei de vineri în orașul Dnipro din centrul Ucrainei au ucis cel puțin o persoană, au declarat serviciile de urgență ale statului, adăugând că loviturile au avut loc în apropierea unei grădinițe și a unei clădiri de apartamente.


Imaginile din satelit au arătat că o coloană militară rusă care amenința Kievul dinspre nord s-a dispersat spre noi poziții, a declarat compania privată americană Maxar Technologies, pregătind, se pare, un asalt asupra capitalei. Înlăturarea statutului de "relații comerciale normale permanente" al Rusiei cu Statele Unite ar intensifica semnificativ presiunea asupra președintelui rus Vladimir Putin pentru a pune capăt celui mai mare conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.


Rusia își numește acțiunile sale în Ucraina o "operațiune specială" pentru a dezarma Ucraina și a înlătura liderii pe care îi numește neonaziști. Ucraina și aliații occidentali consideră că acesta este un pretext nefondat pentru un război care a geenrat temeri privind un conflict mai amplu în Europa, scrie Mediafax.

Citește și Kitul de urgență pe care trebuie să-l ai în starea de criză. E gratis

În perioada aceasta cu război la granița României, mulți oameni se tem pentru ziua de mâine.

Există persoane care pot ajunge să-și pună sănătatea în pericol din cauza fricii generate de conflictele armate din proximitatea țării. Un psiholog avertizează că depresia stă la colț, „ne pândește, dincolo de anxietate”. Așa că ar fi bine să avem un kit de urgență pentru psihic.

Dr. Lucian Negoiță, lector universitar, psiholog, doctor în științele educației, a explicat, într-un interviu pentru DCNews, cum putem să facem față anxietății pe timpul pandemiei. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel