Rusia este vizată de grave sancțiuni din partea SUA. Pentru ce trebuie să se pregătească Kremlinul

Pixabay
Pixabay

Rusia este vizată de sancțiuni din partea Statelor Unite ale Americii, pentru tratamentul impus lui Alexei Navalnîi.

Rusia trebuie să fie pregătită pentru cel mai rău scenariu în ceea ce priveşte sancţiunile SUA, din cauza "politicii ostile şi impredictibile" a Washingtonului, a comunicat joi Kremlinul, informează Reuters.

SUA au atenţionat că vor impune noi sancţiuni împotriva Moscovei în legătură cu tratamentul la care este supus opozantul rus aflat în detenţie Aleksei Navalnîi şi în legătură cu alte probleme, ceea ce pune presiune pe rubla rusească şi pe pieţele Rusiei.

"Ostilitatea şi impredictibilitatea acţiunilor SUA ne obligă să fim pregătiţi pentru cel mai rău dintre scenarii", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Putin a fost numit „ucigaș”


Relaţiile dintre Moscova şi Washington s-au deteriorat puternic luna trecută, când Rusia şi-a rechemat ambasadorul după ce preşedintele american Joe Biden a spus că Vladimir Putin este un "ucigaş".

Joi, în timpul unei deplasări în Kazahstan, ministrul afacerilor externe rus Serghei Lavrov a declarat că politica Washingtonului a generat un impas în relaţii şi este "stupidă", pentru că "nu duce la niciun rezultat în ceea ce priveşte obiectivele care au fost anunţate atunci când au fost introduse sancţiunile".

Întrebat despre aceste afirmaţii ale lui Serghei Lavrov, Peskov a spus: "Ministrul (Lavrov) este, ca întotdeauna, foarte precis în formulări".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel