Rusia avertizează că se va răzbuna pe țările NATO dacă acestea vor continua furnizarea Ucrainei cu rachete avansate

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, luni, că, în cazul în care NATO va continua să ofere Ucrainei armament, armata rusă va avansa şi mai mult în estul Ucrainei.

"Cu cât Occidentul oferă Ucrainei sisteme de artilerie cu rază mai lungă de acţiune, cu atât vom împinge mai mult linia frontului de unde neonaziştii pot ameninţa Federaţia Rusă", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de BBC News.

Rusia susţine că unul dintre obiectivele intervenţiei militare în Ucraina este înlăturarea regimului "neonazist", dar acuzaţiile sunt respinse de Administraţia Volodimir Zelenski şi de aliaţii occidentali.

Statele Unite şi Marea Britanie vor să furnizeze Ucrainei sisteme de artilerie cu raze de acţiune de până la 80 de kilometri, deşi preşedintele Zelenski cere rachete cu raze de acţiune de sute de kilometri.

Washingtonul nu vrea să ofere armatei ucrainene sisteme de artilerie cu raze de acţiune de până la 300 de kilometri, pentru a evita atacarea poziţiilor de pe teritoriul Rusiei şi amplificarea conflictului, notează Mediafax.

Rogozin, şeful Roscosmos, îi ameninţă pe "românii răzbunători" şi "bulgarii fricoşi" cu racheta Satan 2

Dmitri Rogozin, şeful Programului Spaţial Rusesc (Roscosmos) ameninţă România şi Bulgaria. 

„De ce este bună SARMAT? (n.red. noua rachetă a Moscovei, botezată „Satan 2” în terminologia NATO) Nu le va cere permisiunea de a zbura bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună. Asemenea și altor suedezi”, a scris Rogozin, pe Twitter.

"NATO ar pierde un război nuclear în 30 de minute”, se laudă șeful agenției spațiale rusești

Dmitri Rogozin, șeful Agenției Spațiale a Rusiei Roscosmos și fost viceprim-ministru, a declarat că, în cazul unui război nuclear, „țările NATO vor fi distruse de Rusia într-o jumătate de oră”.

El a subliniat că un astfel de eveniment „nu poate fi permis deoarece consecințele vor avea impact asupra [întregului] Pământ”.

Rusia a stârnit teamă și îngrijorare cu privire la potențiala utilizare a armelor nucleare.

În calitate de șef al Roscosmos, Rogozin supraveghează lansarea și gestionarea sateliților Rusiei, care ar include o anumită trecere în funcții de informații și de sprijin de război.

Dar Rogozin nu este străin de comentarii ciudate.

El a făcut mai multe comentarii acide în urma sancțiunilor occidentale care au pedepsit Rusia pentru invadarea Ucrainei, inclusiv amenințări la adresa Stației Spațiale Internaționale.

El a susținut, de asemenea, că rachetele rusești sunt „cele mai de încredere din lume” și a sugerat că oamenii care au planificat sancțiunile „suferă de boala Alzheimer”. (Vezi continuarea AICI)

Rachete antiaeriene şi tancuri, livrate de Spania în Ucraina

Spania va furniza Ucrainei rachete antiaeriene și tancuri de luptă Leopard, în cadrul unei intensificări a sprijinului său militar pentru această țară, potrivit unor surse guvernamentale citate duminică de cotidianul El Pais.

De asemenea, Spania va oferi pregătire esențială pentru armata ucraineană în ceea ce privește modul de utilizare a tancurilor. Antrenamentul va avea loc în Letonia, unde armata spaniolă a desfășurat 500 de soldați în cadrul operațiunii NATO „Enhanced Advanced Presence".

A doua fază de antrenament ar putea avea loc în Spania, potrivit surselor citate de El Pais.

Ziarul a precizat că Ministerul Apărării finalizează o livrare către Kiev de rachete antiaeriene Shorad Aspide de joasă înălțime, pe care armata spaniolă le-a înlocuit cu un sistem mai avansat.

Spania a furnizat până acum muniție, echipamente de protecție individuală și armament ușor.

Sursele au declarat pentru El Pais că oferta de sprijin sporit a fost făcută pe 21 aprilie atunci când premierul Pedro Sanchez a vizitat Ucraina și s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski, scrie Mediafax.

(Vezi continuarea AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel