Urmărește emisiunea live


Rusia amenință că rupe legăturile cu UE. “Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!” Germania, SURPRINSĂ

Moscova este pregătită să rupă legăturile cu Uniunea Europeană, a declarat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului neagă afirmațiile.

Moscova este pregătită să rupă legăturile cu Uniunea Europeană în cazul instituirii de către blocul comunitar a unor sancţiuni economice dureroase împotriva Rusiei, a declarat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov , transmite Agerpres.

"Plecăm de la premisa că suntem gata (să facem asta - n.r.). În cazul în care vedem din nou (aşa cum am simţit deja de mai multe ori) că sunt impuse sancţiuni în unele domenii care creează riscuri pentru economia noastră, inclusiv în cele mai sensibile zone, o vom face. Nu vrem să ne izolăm de viaţa internaţională, dar trebuie să fim pregătiţi pentru asta. Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!", a declarat Lavrov, întrebat de moderatorul Vladimir Soloviov dacă Rusia se îndreaptă spre o ruptură cu UE, conform paginii web a MAE rus.

Germania, intervenție

Ministerul de Externe german a calificat drept "deconcertantă" afirmaţia făcută  ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

"Aceste declaraţii sunt deconcertante şi de neînţeles", a declarat o purtătoare de cuvânt a MAE german în cadrul unei conferinţe de presă regulate la Berlin. "Nu pot decât să subliniez acelaşi lucru", a spus purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert într-o primă reacţie.

Purtătoarea de cuvânt a MAE german a punctat remarcile ministrului de externe Heiko Maas, care nu a exclus noi sancţiuni, dar în acelaşi timp a subliniat importanţa dialogului cu Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului neagă afirmațiile lui Lavrov

Sub impactul produs pe plan internaţional de declaraţia ministrului rus de externe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat vineri că mass-media a denaturat sensul cuvintelor lui Lavrov despre disponibilitatea Rusiei de a rupe relaţiile cu UE, deşi agenţiile de presă atât ruseşti, cât şi cele internaţionale au preluat declaraţia dintr-un extras din interviul menţionat postat pe site-ul MAE rus.

"Mass-media au dat acest titlu, care a provocat senzaţie, în afara contextului. Aceasta este o mare greşeală a mass-media, este o greşeală care schimbă sensul cuvintelor. Ideea este că noi nu vrem acest lucru (ruperea relaţiilor) - vrem să dezvoltăm relaţii cu Uniunea Europeană, dar dacă Uniunea Europeană urmează această cale, atunci da - vom fi gata. Pentru că trebuie să fii pregătit pentru cel mai rău", a declarat Peskov, citat de RIA Novosti, insistând că nu Moscova va fi cea care va iniţia ruperea legăturilor cu UE.

Relaţiile dintre Rusia şi Occident au intrat într-o nouă fază de tensiuni în urma arestării şi încarcerării opozantului rus Aleksei Navalnîi, cel mai virulent critic la adresa Kremlinului din tabăra opoziţiei ruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel