Rusia a lansat o rachetă de croazieră de pe un submarin din Marea Japoniei

Rusia a lansat o rachetă de croazieră de pe un submarin din Marea Japoniei / Foto: Pixabay
Rusia a lansat o rachetă de croazieră de pe un submarin din Marea Japoniei / Foto: Pixabay

Rusia a lansat o rachetă de croazieră de pe un submarin din Marea Japoniei, în cadrul unui test.

Rusia a efectuat marţi un test reuşit cu o rachetă de croazieră lansată de pe un submarin din Marea Japoniei, informează agenţia RIA citată de Reuters.

Racheta Kalibr a călătorit peste 1000 de kilometri, atingând ţinta localizată într-un centru de antrenament în zona continentală rusă, relatează Agerpres. Exerciţiul a fost susţinut de nave, aeronave şi drone militare, a precizat un comunicat al forţelor navale ruse din Pacific.

Japonia revendică în această zonă insulele Kurile de Sud, deţinute de ruşi şi pe care Tokyo le numeşte Teritoriile de Nord, o dispută teritorială ce datează de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, când au fost ocupate de trupele sovietice. Această dispută a împiedicat semnarea unui tratat de pace formal între cele două ţări.

Tensiuni maxime în Europa de Est. Liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, cere „sancțiuni preventive” împotriva Rusiei

Liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut impunerea unor „sancţiuni preventive” împotriva Rusiei pentru a preîntâmpina viitoare agresiuni ale acesteia asupra Ucrainei. Omologul său polonez, Andrzej Duda, a calificat drept un „şantaj şi un „ultimatum lista de solicitări adresată Washingtonului de către Moscova pentru limitarea prezenţei SUA şi a NATO în Europa de Est şi în fostul spaţiu sovietic. Zelenski, Duda şi preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, au avut luni primul summit cu prezenţă în formatul Triunghiului de la Lublin, fondat de ţările lor în 2020 pentru a susţine aspiraţia Ucrainei de integrare în UE şi restabilirea integrităţii sale teritoriale.

„Unii lideri europeni spun că dacă Putin continuă escalada, atunci vom impune sancţiuni. Ce înseamnă asta?”, a întrebat Zelenski la conferinţa de presă comună cu Duda şi Nauseda ulterioară summitului, la reşedinţa prezidenţială Sinegor, în Munţii Carpaţi ucraineni. „Obiectivul nostru comun este să oprim ameninţarea dinspre Rusia, să protejăm Europa de politica agresivă a Rusiei, a indicat preşedintele ucrainean.

Cei trei lideri au semnat o declaraţie comună de cooperare în domeniile securităţii, prevenirii migraţiei ilegale şi combaterii dezinformării. De asemenea, preşedinţii polonez şi lituanian au asigurat de sprijinul lor Ucraina, la frontierele căreia sunt masaţi peste 90.000 de soldaţi ruşi. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel