EXCLUSIV  Rusia a deschis focul asupra distrugătorului britanic. Chirieac: Așa ceva nu s-a mai întâmplat/ Gușă: Gestul rușilor, două conotații

Pixabay
Pixabay

Analistul politic Bogdan Chirieac și consultantul politic Cozmin Gușă au vorbit despre gestul Rusiei de a deschide focul în calea distrugătorului britanic, în Marea Neagră. 

Rusia a deschis focul asupra unui distrugător britanic, în Marea Neagră. Vezi aici mai mult 

”Cum comentezi faptul că un distrugător britanic, imediat după summitul de la Geneva, vorbim de 16 iunie, trecând prin apele teritoriale ucrainiene, este aproape bombardat de ruși, i s-a bombardat cursul. Pe ruta pe care mergea nava respectivă, aviația rusă a deschis focul, ceea ce este de neconceput în secolul XXI, în Europa, între Rusia și Marea Britanie, țări cu armament nuclear, din blocuri militare diferite. Deci dacă te deranja distrugătorul făceai manevre, eventual foloseai firul direct dintre Moscova și Londra, dar să deschizi focul, așa ceva nu s-a mai întâmplat”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Gest cu două conotații

”Eu spun că are două conotații gestul rușilor. Una este de tip simbolic, de tipul bate șeaua să priceapă iapa, pentru toți viitorii participanți la marele exercițiu NATO, care va avea loc în Ucraina în scurtă vreme, cu 5.000 de soldați, trupe din 31 de țări și care este o demonstrație publică a unui anumit potențial al NATO. Pe de altă parte, rușii au vrut să sugereze ceva de genul acesta `măi britanicilor, voi nu ați înțeles că eu, Putin, m-am înțeles cu șeful vostru, Biden, să nu mai umble nimeni prin Marea Neagră cum dorește? Ați înțeles? Ați văzut cum s-a retras din Ucraina, nu mai zice nimic, nu a mai dat nici ultimul ajutor pentru achiziții militare. Ce căutați voi pe aici cu distrugătorul vostru?`. Aceste două conotații le văd eu în gestul rușilor, pentru că în partea cealaltă, legat ce zice propaganda rusească legat că britanicii au provocat, ei, asta eu nu cred. Asta au inventat-o rușii ca să poată acționa, iar povestea aceea cu 3 mile marine, ape teritoriale, mă rog...”, a venit să adauge Cozmin Gușă. 

”Foarte grav acest aspect, de altfel zilnic, chiar și ieri, avioanele rusești sunt interceptate deasupra Mării Negre, aproape de granița României. Ieri s-a întâmplat ca avioane britanice Taifun au interceptat, poate nu întâmplător, avoiane SUD-29 rusești, deasupra Mării Negre”, a spus Bogdan Chirieac. 

”E un spectacol, ca o paradă militară, care să nu lase să se distingă marea înțelegere Rusia-NATO prin intermediul Statelor Unite, care există”, a completat Cozmin Gușă. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel