Urmărește emisiunea live


Ruptură între Ungaria și Comisia Europeană. Ursula von der Leyen a refuzat să meargă la Budapesta pentru a anunța PNRR-ul țării

Ursula von der Leyen din UE a refuzat să călătorească la Budapesta pentru a anunța un plan de redresare de mai multe miliarde de euro

Într-o abatere de la convenție, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu se s-a deplasast personal la Budapesta pentru a anunța adoptarea planului de redresare a Ungariei.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Eric Mamer, a refuzat să detalieze motivul pentru care călătoria a fost anulată, spunând doar că von der Leyen nu este obligată să fie prezentă personal personal, în ciuda faptului că șeful comisiei a vizitat până acum fiecare țară pentru a face un anunț privind finanțarea post-pandemie din partea UE.

În urmă cu un an și jumătate, în iulie 2021, ea rezervase deja un zbor spre Budapesta, dar călătoria a fost anulată după ce parlamentul ungar a adoptat o lege privind protecția copilului despre care Bruxelles-ul susținea că discriminează sever minoritățile sexuale.

Soarta planului de redresare al Ungariei s-a confruntat apoi cu mecanismul de sancțiuni pentru statul de drept care a fost lansat la acea vreme. La o viitoare reuniune a miniștrilor de finanțe, înainte de 19 decembrie, statele membre vor trebui să aprobe planul ungar, care ar putea deschide calea pentru 5,8 miliarde de euro sub formă de granturi dacă Ungaria îndeplinește toate condițiile, scrie RMX.

Ungaria e pusă sub presiunea blocării fondurilor. PNRR-ul țării e condiționat , de asemenea, de Comisia Europeană

Reformele angajate de Viktor Orban nu au fost suficiente: Comisia Europeană se pregăteşte să recomande miercuri îngheţarea a peste 13 miliarde de euro fonduri europene destinate Ungariei, ca răspuns la problemele de corupţie identificate în această ţară, comentează AFP.

Executivul european a ales în cele din urmă fermitatea împotriva liderului naţionalist. În ciuda "şantajului" de care acesta din urmă este acuzat, Budapesta blocând mai multe dosare europene (plan comun de ajutor de 18 miliarde de euro pentru Ucraina, impozit minim pe profiturile multinaţionalelor).

Ungaria - care neagă orice legătură între aceste blocaje şi chestiunea fondurilor europene - se opune, de asemenea, unor noi sancţiuni împotriva Rusiei cu care menţine legături şi rămâne singura ţară din NATO alături de Turcia care nu a ratificat aderarea Suediei şi Finlandei la această alianţă.

Sub presiunea Parlamentului European, Comisia Europeană va propune statelor membre, care au până pe 19 decembrie pentru a se pronunţa, suspendarea a 7,5 miliarde de euro fonduri de coeziune care urmau să fie plătite Ungariei în cadrul bugetului 2021 -2027 al UE, potrivit unor surse europene (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel