Ruladă cu ciocolată. Rețeta cu care vei impresiona de Crăciun

Bianca Ştefan / 23 dec 2018 / 14:53 Salveaza PDF Comentarii
Ruladă cu ciocolată
Ruladă cu ciocolată

Te gândești ce desert ai putea pregăti pentru masa de Crăciun pentru a impresiona cât mai mult familia și invitații? Noi îți propunem o ruladă cu ciocolată, o rețetă simplă și ușor de pregătit, datorită căreia nu vei da greș.

Rețetă pentru 8 porții. Timp de pregătire: 1 oră și 20 minute. Coacere: 20 minute

Ingrediente blat

 

8 ouă

100 g frișcă

150 g zahăr pudră

25 g unt

Mod de preparare: 

Freci gălbenușurile cu zahărul. Adaugi făina în ploaie după care pui și albușurile bătute spumă. Torni compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Coci la cuptor 15 minute. Răstorni pe un prosop umezit și rulezi. După câteva minute întinzi o parte din crema de ciocolată și rulezi din nou. Rulada se îmbracă în restul de cremă. Lași la rece 30 de minute.

Ingrediente cremă

 

200 g unt

2 ouă

200 g zahăr pudră

100 g ciocolată

50 ml coniac

Mod de preparare:

Bați pe bainmarie ouăle cu zahărul până se îngroașă. După ce s-au răcit amesteci ușor cu untul frecat, ciocolata topită și coniacul.

 

Vezi și: Prăjitură cu cacao și cremă de nuci. Desertul perfect pentru Crăciun

Cozonac cu nucă. Rețeta bunicii: Pufos și delicios

 


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26