Rudel Obreja: "Mă mândresc cu Gala Bute"

Rudel Obreja a declarat în fața penitenciarului despre condițiile din celulă, dar și despre cele ale arestului preventiv. Obreja a precizat că trebuie regândite condițiile arestului preventiv.

Rudel Obreja, fostul preşedinte al FR Box, a fost  plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a magistraților Curții Supreme. 

"Mă mândresc cu Gala Bute", a declarat Rudel Obreja la ieșirea din penitenciar.

"Nu o să fac niciun fel de referire la dosar, din respect pentru justiție și pentru judecători. E nevoie să se regândească acest arest preventiv pentru că sunt oameni care nu au ce să caute în arest preventiv. Eu am fost cercetat doi ani în acest dosar, timp în care nu s-a luat niciun fel de măsură. Într-o dimineață am fost luat cu mascații din casă. Lucrurile astea sunt un abuz. Sunt un instrument de tortură pentru a scoate pe gură lucruri dorite de cineva anume", a declarat Rudel Obreja la ieșirea din Penitenciarul Rahova.

Citește și: Traian Băsescu o va vizita pe Elena Udrea, spune Bogdan Chirieac


"Oamenii arestați preventiv nu înseamnă că sunt vinovați. Trebuie regândite lucrurile. Haideți să avem încredere în justiție și să nu presionăm oamenii să declare ceva. O instanță a ÎCCJ a pronunțat o decizie definitivă în care s-a constatat că mi-au fost încălcate drepturile la minima demnitate și la un regim firesc", a mai declarat Obreja.

De asemenea, el a vorbit și de condițiile în care a trăit în cele aproape trei luni pe care le-a petrecut în arestul preventiv.

"Era o camera de 11 metri pătrați cu patru paturi, o masă și o baie, cât poate fi numită baie. Să stai două luni și 80 de zile într-o astfel de situație este sub demnitatea umană", a declarat Rudel Obreja.

Fostul președinte al Federației Române de Box a mai spus că nu regretă faptul că a organizat evenimentul Gala Bute, adăugând că merită recunoștință pentru ce a făcut pentru România: "Am făcut cel mai mare eveniment pe care România l-a organizat vreodată indoor. Nu regret. Pentru ce am făcut pentru țara asta cred că merit recunoștință. În scurtă vreme, dosarul va fi public, veți avea acces la el și veți vedea cine are dreptate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel