Rovana Plumb, întâlnire importantă cu cadrele didactice. Soluția ministrului

Ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, a convocat o întâlnire de lucru cu învățătorii și profesorii.

Ministrul interimar al Educației, doamna Rovana Plumb, a convocat, astăzi, 18 octombrie 2018, o intâlnire de lucru cu reprezentanți ai cadrelor didactice - învățători și profesori. Au fost prezenti, de asemenea, membrii unor asociații profesionale, lideri de sindicat, precum și inspectori scolari. Scopul initiativei dnei Plumb a fost inventarierea principalelor dificultăți pe care le intampina cadrele didactice si remedierea cât mai urgenta a acestora, astfel incat sa se asigure crearea unor premise solide pentru cresterea calitatii invatamantului preuniversitar din Romania.

Ce probleme au reclamat cadrele didactice 

Concret, invatatorii si profesorii prezenti au semnalat, printre altele, necesitatea urgenta a debirocratizarii sistemului de învățământ, reluarea dialogului cu toti factorii implicati privind programa și manualele școlare, precum si regandirea modului in care se realizează inspecțiile la clasă. Participantii la intalnirea de lucru au solicitat, de asemenea, nevoia clarificarii statutului juridic si al aspectelor legate de finantarea centrelor de resurse si asistenta educaţionala.

(w670)

Soluția ministrului

Rovana Plumb a solicitat reprezentantilor MEN propuneri de solutii concrete si rapide privind toate aspectele semnalate si crearea, in acest sens, a unui grup de lucru la nivelulul institutiei. “Trebuie să găsim ideea, soluția, iar apoi găsim si finanțarea. Pentru Guvernul României, invatamantul reprezinta o prioritate zero. Avem solutii care sunt finantabile inclusiv din fonduri europene, pe care le vom comunica in curand", a spus Plumb.  Ministrul interimar al Educatiei le-a multumit cadrelor didactice din toata tara, in numele Guvernului României, pentru activitatea si efortul pe care il fac zilnic pentru ceea ce reprezinta cea mai importanta resursa a unei tari: copiii.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy