Românii din Oxford critică poliţia pentru confuzia între romi şi români

Imigranţii români din Oxford au criticat poliţia din regiune, care afirma vineri, într-o publicaţie locală, că "femei românce" "îmbrăcate tradiţional, cu fuste lungi, cu părul lung şi având o constituţie fizică robustă" vin să cerşească în centrul oraşului, relatează Oxford Times în ediţia online.

Poliţia din Thmes Valley avertiza vineri, într-un articol publicat de cotidianul Oxford Mail, că, în centrul oraşului vin bande de hoţi şi "femei românce" care cerşesc bani. Dar, un român care locuieşte la Oxford de peste 33 de ani, George Găzdeanu, a declarat că aceste afirmaţii sunt "incorecte". "Cei despre care vorbeşte poliţia nu sunt români, ci sunt ţigani. Ei sunt complet diferiţi de români", a subliniat el.

Găzdeanu, care locuieşte la Holt Weer Close, Cutteslowe, şi care munceşte în cadrul unei firme de construcţii, a declarat că descrierea făcută de poliţie evidenţiază în mod clar această diferenţă între români şi romi. "Nimeni, în România, nu poartă acest fel de haine. Acestea sunt haine ţigăneşti, nu româneşti. Afirmaţiile sunt complet eronate. Ţiganii pot fi cetăţeni români, dar ei reprezintă o minoritate etnică. Şi noi avem probleme cu ei, în România, ca (şi) aici", a continuat el.

Găzdeanu locuieşte împreună cu alţi români, care muncesc în Oxfordshire. Emilian Iconaru, în vârstă de 25 de ani, un angajat al hotelului Lambert Arms, în Watlington, a declarat că poliţia face frecvent această eroare. "Oriunde am merge, pentru că suntem din România, în pofida faptului că încercăm să fim decenţi, oamenii cred că suntem ţigani. Problema este că ţiganii români nu se integrează în societate", a adăugat Georgean Iordache, în vârstă de 20 de ani, student la Universitatea Aberystwyth.

"Eu cunosc 50-60 de români, la Oxford, şi fiecare are un loc de muncă. Nu veţi găsi niciun român care să cerşească pe stradă. Nu avem nimic de-a face cu aceste persoane, iar poliţia ar trebui să spună exact despre cine vorbeşte", a continuat Găzdeanu.

Poliţia din Thames Valley a avertizat vineri că bande organizate de cerşetori iau cu asalt turiştii, cărora le spun, într-o engleză stricată, că au nevoie de bani pentru mâncare şi lapte pentru copiii lor. Publicaţia nu a putut contacta acest post de poliţie, în vederea obţinerii unei reacţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel