Românii cu credite în monede străine le vor putea converti în lei

Propunerea legislativă iniţiată de către deputatul PSD, Ana Birchall, a primit raport favorabil de la Comisia pentru Buget din Senatul României. Astfel, românii care au credite în valută le vor putea converti în lei, fără comisioane sau garanţii suplimentare.

"Esența acestei propuneri legislative vizează dreptul consumatorilor de bună credință, persoane fizice sau juridice, de a putea solicita conversia creditelor în moneda națională.
Creditele neperformante și ratele restanţele la bănci au ajuns o problemă socială în România și mi se pare echitabil ca toţi românii împovăraţi de majorarea ratelor bancare datorate creşterii cursului de schimb valutar să poată opta pentru conversia creditelor fără costuri suplimentare, comisioane sau garanții adiționale", a declarat Ana Birchall.

Citește și: Băncile sunt de acord cu insolvența persoanelor fizice, susține Ana Birchall

„Raportul favorabil acordat astăzi de către Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senatul României reprezintă un semnal puternic de susţinere parlamentară pentru principiile pe care le-am inclus în propunerea mea legislativă. Mă bucur că s-a înţeles că românii şi băncile trebuie să beneficieze de o relaţie echitabilă bazată pe principii corecte" a afirmat deputatul PSD Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel