Românii au cheltuit zeci de milioane de euro de Revelion

Crişan Andreescu / 04 ian 2019 / 12:56 Salveaza PDF Comentarii

Românii au cheltuit peste 40 de milioane de euro, în creştere cu 8,5 %, comparativ cu Revelionul anterior, conform datelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Circa  166.000 de turişti români au ajuns de Revelion în staţiunile din ţară, cu 4,5 % mai mult decât în anul precedent, numărul turiştilor fiind în  creștere, având în vedere majorarea puterii de cumpărare şi, mai ales, prezenţa voucherelor de vacanţă, care au compensat lipsa zăpezii din unele staţiuni şi au dus la o creştere de 4,5 % a numărului de turişti faţă de Revelionul 2017/2018.

În turismul rural, 57.000 de turişti au preferat să-şi petreacă noaptea de Revelion la pensiuni, fiind, totuşi, cu 1,7 % mai puţini faţă de anul trecut.

În acest an, o creştere s-a înregistrat în zonele montane, unde 37.000 de persoane au optat să-şi petreacă vacanţa de Revelion la munte, cu 2,7 % mai mult faţă de anul 2017.

Creșteri de Revelion în hotelurile din marile orașe

Cea mai mare creştere procentuală s-a înregistrat pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile oraşe ale României, unde au plătit un pachet de minimum 2 nopţi peste 42.000 de persoane, în creştere cu 16,5 % faţă de anul trecut.

Potrivit calculelor, românii au cheltuit peste 187,5 milioane de lei (40 milioane euro) pentru achiziţionarea pachetelor de Revelion în ţară, în creştere cu 8,5 % faţă de anul anterior.

Cele mai căutate zone au fost Valea Prahovei, Poiana Braşov, Păltiniş, Rânca, Strajă, Călimăneşti, Felix şi zonele tradiţionale rurale Bran-Moieciu, Maramureş, Bucovina.

Vezi si: Vouchere de vacanță, decizie. Corina Martin: Avem o situaţie de record


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28