Românii au cheltuit zeci de milioane de euro de Revelion

Românii au cheltuit peste 40 de milioane de euro, în creştere cu 8,5 %, comparativ cu Revelionul anterior, conform datelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Circa  166.000 de turişti români au ajuns de Revelion în staţiunile din ţară, cu 4,5 % mai mult decât în anul precedent, numărul turiştilor fiind în  creștere, având în vedere majorarea puterii de cumpărare şi, mai ales, prezenţa voucherelor de vacanţă, care au compensat lipsa zăpezii din unele staţiuni şi au dus la o creştere de 4,5 % a numărului de turişti faţă de Revelionul 2017/2018.

În turismul rural, 57.000 de turişti au preferat să-şi petreacă noaptea de Revelion la pensiuni, fiind, totuşi, cu 1,7 % mai puţini faţă de anul trecut.

În acest an, o creştere s-a înregistrat în zonele montane, unde 37.000 de persoane au optat să-şi petreacă vacanţa de Revelion la munte, cu 2,7 % mai mult faţă de anul 2017.

Creșteri de Revelion în hotelurile din marile orașe

Cea mai mare creştere procentuală s-a înregistrat pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile oraşe ale României, unde au plătit un pachet de minimum 2 nopţi peste 42.000 de persoane, în creştere cu 16,5 % faţă de anul trecut.

Potrivit calculelor, românii au cheltuit peste 187,5 milioane de lei (40 milioane euro) pentru achiziţionarea pachetelor de Revelion în ţară, în creştere cu 8,5 % faţă de anul anterior.

Cele mai căutate zone au fost Valea Prahovei, Poiana Braşov, Păltiniş, Rânca, Strajă, Călimăneşti, Felix şi zonele tradiţionale rurale Bran-Moieciu, Maramureş, Bucovina.

Vezi si: Vouchere de vacanță, decizie. Corina Martin: Avem o situaţie de record

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel