Romanian Master of Informatics 2018, finanțat de Primăria Sectorului 1

Crişan Andreescu / 12 sep 2018 / 16:43 Salveaza PDF Comentarii
Foto: rmi.lbi.ro
Descriere foto: Foto: rmi.lbi.ro

Cei mai buni informaticieni se vor întrece, în luna octombrie, la Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" Primăria Sectorului 1 sprijină performanța în informatică.

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat în ședința de astăzi, în unanimitate, finanțarea cu suma de 25.300 lei a Concursului Internațional "Romanian Master of Informatics 2018".

Aflat la a șasea ediție, concursul se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XII, cu rezultate deosebite la concursurile naționale și internaționale de informatică. "Romanian Master of Informatics 2018" va avea loc în perioada 10-13 octombrie 2018 și este organizat de către membrii catedrei de informatică a Colegiului Național de Informatică "Tudor Vianu" din Sectorul 1 al Capitalei.

La această competiție de tradiție și-au anunțat participarea 80 de elevi și 20 de profesori din Franța, Italia, Elveția, Serbia, Republica Moldova, Croația, Slovenia, Macedonia, Brazilia, Federația Rusă, Bulgaria și România.

În comisia științifică a acestui concurs sunt cooptați profesori din învățământul universitar (Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică) și studenți foști olimpici internaționali ai Colegiului Național de Informatică "Tudor Vianu".

Concursul are ca scop crearea unui cadru în care competitivitatea în rândul elevilor să le sporească performanțele și să le stimuleze interesul pentru disciplina informatică.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25